Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 2441 tot 2445
Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 20 maart 2017

Car wars: Trump gaat strijd met China aan

De Verenigde Staten bereiden een aanval voor op de Chinese automarkt. De Amerikaanse president Donald Trump is immers van oordeel dat China zich bij de autoproductie aan concurrentievervalsing schuldig maakt.

Dat heeft de Amerikaanse nieuwssite Axios gemeld.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 20 maart 2017

Shiller: Aandelenmarkt enorm overgewaardeerd

Volgens de Amerikaanse econoom Robert Shiller is de Amerikaanse aandelenmarkt op dit moment ‘zwaar overgewaardeerd’. Dat is geen goed teken, aangezien dezelfde econoom eerder ook de dotcom bubbel en de huizenmarktbubbel in de Verenigde Staten met redelijk grote nauwkeurigheid wist te voorspellen. Shiller ziet in het huidige optimisme op de beurs gelijkenissen met de situatie van eind jaren negentig, toen beleggers ook zeer positief gestemd waren.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 20 maart 2017

Dijsselbloem wil Europees Monetair Fonds

Als het aan Eurogroep voorzitter Dijsselbloem ligt wordt het Europese Stabiliteitsmechanisme (ESM) uiteindelijk omgezet in een Europees Monetair Fonds. Deze nieuwe organisatie moet, naar het voorbeeld van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), de Europese landen die in de problemen zijn gekomen te hulp schieten. Naast het verstrekken van noodleningen moet deze supra-nationale autoriteit zich dus ook gaan bemoeien met het doorvoeren van hervormingen in de probleemlanden.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 20 maart 2017

Zo gaat Trumps ‘Grote Muur’ er uitzien

Meer dan 600 bedrijven hebben zich al gemeld als onderaannemers voor de bouw van de muur die de Amerikaanse president Donald Trump wil neerzetten bij de zuidelijke grens van de Verenigde Staten met buurland Mexico.

De Wall Street Journal kon de aanbesteding voor het project, opgesteld door de U.S. Customs and Border Patrol, inkijken. De ‘Big, beautiful wall’ moet er zo gaan uitzien:

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 20 maart 2017

Kim Jong-un dreigt met kernbommen

Het conflict tussen Noord-Korea en de VS escaleert. Nadat de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Rex Tillerson vorige week duidelijk maakte dat het ‘strategische geduld’ van de VS is opgebruikt en dat er ook militaire opties op tafel liggen, reageerde de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un maandag met het bericht dat indien er ook maar een kogel door Zuid-Korea of de VS richting zijn land wordt afgevuurd, de Noord-Koreanen niet zullen twijfelen om ‘hun onverslaanbare Hwasong-kernbommen’ richting Zuid-Korea of de VS te sturen. Zijn Zuid- en Noord-Korea de voorbije weken nog amper uit het nieuws geweest, dan lijken weinigen te weten hoe het komt dat Korea ooit in twee landen werd verdeeld.

Het antwoord op die vraag staat in het boek ‘Nothing to Envy’ van Barbara Demick, een Amerikaanse journaliste en voormalig bureauchef in Beijing voor de Los Angeles Times.