Nieuws / Artikelen met het woord

57321 artikelen gevonden. Artikel 2441 tot 2445
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 8 februari 2017

Europa stelt zich soepeler op tegenover China

Europa reageert indirect op het protectionistische beleid van de Amerikaanse president Donald Trump door de handelsrelatie met China wat minder streng te maken. De huidige maatregel tegen de overspoeling van de Europese markt met goedkope Chinese zonnepanelen werd deze week door de Commissie herbekeken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 8 februari 2017

Wanneer goud en obligaties samen stijgen, moet je oppassen

Het gebeurde in 1973 en in 1987. En beide keren zorgde het ervoor dat de aandelenmarkt een forse correctie moest ondergaan. Wanneer obligaties en goud in tandem stijgen, moeten beleggers op de aandelenmarkt oppassen.

Na een zwak 3e en 4e kwartaal 2016 zit de goudprijs terug in lift en noteert het gele edelmetaal weer vlot boven de grens van $1.200. Hoewel obligaties dit jaar even een stap terug zetten, stegen de rentes in het najaar fors. Wanneer beide activa stijgen, voorspelt dit niet veel goeds.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 8 februari 2017

Robotisering snijdt erin

Mede dankzij het beleid van de ECB en de Fed neemt de ongelijkheid alleen maar toe, zegt BNR-macro-econoom Kees de Kort. Voor de onderkant van de samenleving zal 2016 er marginaal beter uitzien, voor de bovenkant van de samenleving was het een prachtig jaar.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 8 februari 2017

Goudprijs loopt op tot hoogste niveau in drie maanden

De goudprijs is woensdag opgelopen tot het hoogste niveau in drie maanden tijd. De internationale politieke onrust sinds Donald Trump in de Verenigde Staten aan de touwtjes trekt, maakt beleggers onzeker. 

Daarmee valt de 'vlucht' naar het edelmetaal als relatief veilige haven te verklaren.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 8 februari 2017

Onzekerheid in de markt niet direct zichtbaar

Een voormalige TV ster als president van de Verenigde Staten zorgt niet gelijk voor onzekerheid op de markten, zo blijkt.

De Dow Jones Industrial Average staat comfortabel boven de 20.000 en ook de S&P 500 noteert dicht bij haar all-time high van afgelopen januari.