Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 24401 tot 24405
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 9 december 2013

Rente Hongarije op record dieptepunt

Hongarije kampt net als veel landen in de Eurozone met een gevaarlijk lage inflatie. Reden om de belangrijkste rente verder terug te schroeven, zelfs tot een record laagteniveau.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 9 december 2013

De krapte op de fysieke goudmarkt

Raffinaderijen in Zwitserland draaien 24/7 om goudbaren om te smelten met als bestemming China. Volgens Alex Stanczyk is de krapte op de goudmarkt nog nooit zo groot geweest, dit blijkt uit getuigenissen ter plaatse. Het is daarom voor hem ook een raadsel waarom het zo lang duur vooraleer de papieren goudmarkt reageert. De overdracht van welvaart van west naar oost stopt niet, aldus  ...

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 9 december 2013

Waarom gaat er zoveel goud naar China?

Terwijl de goudprijs daalt gaat er steeds meer edelmetaal naar China. Welke conclusie moeten we daar uit trekken? Houden de Chinezen van een gokje en is dat de reden dat ze zoveel goud kopen? Of hebben ze de boeken over de val van Bretton Woods en de London Gold Pool goed bestudeerd?

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 9 december 2013

Hedgefondsen sinds 2007 niet meer zo negatief over goud

De laatste cijfers van de CFTC laten zien dat hedgefondsen in meerderheid anticiperen op een verdere daling van de goudprijs. De shortpositie steeg naar het hoogste niveau sinds 2007, een indicator dat het sentiment vrij negatief is geworden.

Bron: bitcoinwijzer.be
Geplaatst: maandag 9 december 2013

Bitcoin: Crash of correctie?

Bitcoin is de afgelopen maanden verhandeld voor prijzen tussen de €100.- en €900.-, dat is nou precies wat we bedoelen als we het over de volatiliteit van Bitcoin hebben.

Een grote reden van de koersstijging ongeveer een maand geleden was de toenemende aandacht voor Bitcoin uit China. Mt. Gox, de exchange die zich jarenlang de grootste mocht noemen werd ingehaald door BTC China. De invloed van China is niet zo vreemd, we weten allemaal hoeveel mensen er in China leven en hoe dichtgetimmerd Chinese berichtgeving is. Wanneer een van de weinige ‘geaccepteerde’ nieuwsmedia in China Bitcoin noemt, is er een enorme groep Chinezen die op onderzoek uitgaat.