Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 24421 tot 24425
Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 8 december 2013

Trojka schort missie op in Athene en bevriest 1 miljard euro

De trojka van internationale schuldeisers van Griekenland heeft zijn missie in Athene opgeschort tot januari en de storting van een miljard euro bevroren. Griekenland zou de vereiste hervormingen niet doorgevoerd hebben, zegt de Europese Commissie.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 8 december 2013

De val van de dollar – Is het nu zover?

Al enige jaren lang voorspellen financiële analisten – vooral zij, buiten het mainstream academische gebeuren – dat er elk moment een ineenstorting van de dollar aan kan komen. En dat deze gebeurtenis een einde zal maken aan de hegemonie van de Verenigde Staten als bewaarder van de

Bron: hol.es
Geplaatst: zondag 8 december 2013

Bitcoin: hype of revolutionair nieuw geld?

In 2008 verscheen een artikel op een obscuur forum van een man met de naam Satoshi Nakamoto. In het artikel beschreef hij het ontwerp van een nieuwe digitale muntsoort, die hij ‘bitcoin’ noemde. Onafhankelijk van alle banken en overheden, en beveiligd met geavanceerde cryptografie om zeker te weten dat het een ‘veilig’ betalingsmiddel is, was de eerste cybervaluta geboren uit een obscuur wetenschappelijk artikel van bedenkelijke herkomst. Satoshi Nakamoto was nergens te vinden en hoewel hij zei Japans te zijn, kwam zijn emailadres van een Duitse server; een pseudoniem?

Het lijkt echter onwaarschijnlijk dat het hele bitcoin-protocol is bedacht en opgezet door één persoon. Aannemelijker is dat een anonieme groepering alles heeft bedacht en gemaakt.

Bron: Express.be
Geplaatst: zondag 8 december 2013

'Globale eenmalige supertaks komt er'

De “Dagobert Ducks van de wereld” moeten hoger belast worden, stelt miljardair Bill Gross van Pacific Investment Management (PIMCO) in één van zijn beleggingscommentaren. Volgens de Wall Street Journal zitten overheden zo diep in de schulden dat ze innovatieve oplossingen beginnen te overwegen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 8 december 2013

Nieuwe tegenslag voor bitcoins, munt crasht

Bitcoins kregen vandaag, opnieuw, een zware tegenslag te verwerken. Eén die niet zonder gevolgen voor de koers van de cryptovaluta bleef. Bitcoins knalden meer dan 25 procent onderuit.

Saai kunnen bitcoins niet genoemd worden. De cryptovaluta maakt vrijwel dagelijks ongekend wilde bewegingen, afhankelijk van het nieuws du jour. Welnu, het nieuws vandaag was niet bijster gunstig. Baidu, China’s grootste zoekmachine, maakte bekend niet langer bitcoins als betaalmiddel te zullen accepteren, na juist op 14 oktober nog wereldkundig te hebben gemaakt dat het bedrijf dat wél deed.