Nieuws / Artikelen met het woord

57875 artikelen gevonden. Artikel 24426 tot 24430
Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 18 december 2013

Waarde bitcoin in vrije val

De waarde van de virtuele munt bitcoin is sinds eind november met 65 procent gezakt. De bitcoin werd vandaag op BTC China, het belangrijkste ruilplatform van het land, verhandeld tegen een prijs van 2.551 yuan (circa 305 euro). Op 30 november, op het hoogtepunt, was de bitcoin 7.588,88 yuan (meer dan 900 euro) waard.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 18 december 2013

Is er nog goud in Fort Knox?

Een van de grootste mysteries in het monetaire landschap is de goudvoorraad van Fort Knox. Velen beweren dat er geen ounce goud meer ligt in Fort Knox en dat dit goud stiekem getransporteerd is naar Azië om zo de goudprijs te kunnen onderdrukken. Voormalig (2006 - 2011) US Mint Director Edmund C. Moy was in Fort Knox en doet zijn verhaal.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 18 december 2013

'Doorbraak in onderhandelingen steunfonds bankenunie'

De minister van financiën van de zeventien eurolanden hebben dinsdagnacht een akkoord bereikt over een steunfonds voor falende banken. 

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 18 december 2013

Ondertussen in Nederland

De huizenmarkt in Nederland lijkt toch écht wat te herstellen van de huizencrisis die huizenbezitters in De Lage Landen trof de afgelopen jaren. Kan Nederland eindelijk opgelucht adem halen?

Nederland was één van de landen waar, achteraf zo blijkt, het IMF al vanaf 2003 waarschuwde voor een zeepbel op de huizenmarkt. Het Nederlandse hypotheeksysteem kende dan ook een perverse prikkel, waarbij flink lenen feitelijk sterk werd aangemoedigd. Immers, de hypotheekrente kon afgetrokken worden van de belasting, dus lenen maar. Ook in Nederland kwam de klad erin, vooral vanaf 2009/2010. De huizenprijzen daalden sindsdien met gemiddeld 20 procent, waarbij geen rekening is gehouden met inflatie. Een flinke tik, maar amper de helft van wat de gemiddelde Spanjaard voor zijn kiezen kreeg (min 40 procent).

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 18 december 2013

Rusland reikt Oekraïne de helpende hand toe

Rusland en Oekraïne hebben dinsdag een akkoord bereikt. Rusland verstrekt $15 miljoen aan haar Oost-Europese buurland en komt daarnaast ook met een fikse korting op de gasrekening. Waar komt die gulheid van Poetin opeens vandaan? En wat betekent dit akkoord voor de samenwerking tussen Oekraïne en Europa?