Nieuws / Artikelen met het woord

58123 artikelen gevonden. Artikel 24441 tot 24445
Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: donderdag 2 januari 2014

's Werelds rijken $524 miljard rijker in 2013

De 300 rijkste mensen van de wereld zijn in 2013 gezamenlijk $524 miljard (€381 miljard) rijker geworden. In totaal bezaten de rijkaards bij het sluiten van de markt op 31 december $3,7 biljoen (€2,7 biljard). Zij profiteerden vooral van de stijging van de wereldwijde aandelenbeurzen.

Bron: freshgadgets.nl
Geplaatst: donderdag 2 januari 2014

De NSA heeft toegang tot nagenoeg álle iPhone's.

Forbes komt vandaag met slecht nieuws: de Amerikaanse geheime dienst NSA kan op eenvoudige wijze toegang krijgen tot alle gegevens op nagenoeg alle iPhone’s wereldwijd. Gelekte documenten laten zien dat de veiligheidsdienst er tien van de tien keer in slaagt om een bepaalde iPhone te infecteren met spyware, waarmee vervolgens de contacten, de sms’jes en de locatiegegevens kunnen worden uitgelezen. Dat is even schrikken. In deze vrij technische video legt security-expert Jacob Appelbaum (wat een toepasselijke naam!) uit hoe het werkt. Of Apple er iets mee te maken heeft is vooralsnog onbekend.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 2 januari 2014

Italiaanse en Spaanse rente daalt stevig

Gunstige berichten over de Italiaanse en Spaanse industrie hebben de rente op de staatsschulden van beide landen donderdag stevig gedrukt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 2 januari 2014

Goud maakt zich op voor nieuwe haussefase

Met goud was het in de afgelopen maanden kwaad kersen eten. Dat terwijl iedereen begrijpt dat het huidige beleid van de centrale banken uiteindelijk in inflatie moet en zal eindigen.

De goudmarkt heeft om één of andere duistere reden echter beslist dat dit inflatiegevaar momenteel niet relevant is. Toch is goud (en bij uitbreiding de andere edele metalen) de status van safe haven kwijtgeraakt. Die status zou echter wel eens sneller dan verwacht herwonnen kunnen worden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 2 januari 2014

Van ideaalbeeld naar molensteen: de hypotheekaftrek

In Nederland is de hypotheekrenteaftrek uitgegroeid tot een monster die de economie serieus parten speelt. In België zijn we zo ver nog niet, maar kan dit nog komen. Als de hypotheekaftrek geregionaliseerd gaat worden, dienen de gewesten de volledige aftrek te financieren met slechts 80 % van de middelen. Ook hier kan de hypotheekaftrek dan snel evolueren naar het monster van de economie.