Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 24441 tot 24445
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 6 december 2013

De schuld gedreven politieke economie

De welvaart van het 'Westen' komt in toenemende mate uit een schuld gedreven politieke economie. De overheid dirigeert in toenemende mate de reële economie. Tegelijkertijd zijn er veel schulden gemaakt, schulden die we als ons spaargeld zijn gaan beschouwen. Een recept voor ellende?

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 6 december 2013

Bitcoin als bedreiging voor bestaande valuta

Marc van der Chijs, sinds begin dit jaar partner bij CrossPacific Capital, een venture capital firma in Vancouver, draagt de virtuele valuta Bitcoin een warm hart toe. Toen begin dit jaar de banken in Cyprus alle rekeningen van hun klanten blokkeerden en rekeninghouders vervolgens mee moesten betalen aan de redding van Cyprus, is hij na gaan denken over het huidige financiële systeem en de macht van banken.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 6 december 2013

Geheim overleg in Berlijn over banken EU

De Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble houdt vandaag in Berlijn geheim overleg met onder anderen de Nederlandse Eurogroep-voorzitter Jeroen Dijsselbloem om te praten over de plannen voor de Europese bankensector. Dat meldde de Duitse krant Handelsblatt donderdag op basis van bronnen in Berlijn en Brussel.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 6 december 2013

'Geheim overleg in Berlijn over banken EU'

De Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble houdt vrijdag in Berlijn geheim overleg met onder anderen Eurogroep-voorzitter Jeroen Dijsselbloem om te praten over de plannen voor de Europese bankensector. 

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 6 december 2013

Goud naar $ 1.000 – zilver houdt stand

... dat is de mening van The Morgan Report. De papieren goudprijs kan in december nog verder dalen naar $ 1.000 - $ 1.050 terwijl de zilverprijs stand kan houden rond het huidige niveau. Er is een veel grotere krapte op de zilvermarkt en de goud/zilver ratio staat met 63:1 al aan de hoge kant.