Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 24461 tot 24465
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 16 december 2013

Fitch verhoogt kredietrating Colombia

Voor de meeste beleggersers zal Colombia een (te) ver van mijn bed show zijn. Het land staat vooral bekend om zijn drugs en om de oorlog die al jaren gevoerd wordt met extreem-linkse rebellen. Colombia kan een groot potentieel aanboren, maar daar lijkt het nog wat te vroeg voor.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 16 december 2013

IMF slaat en zalft over omstreden bankenwet

De bankenwet die voor verdeeldheid zorgt binnen de regering-Di Rupo, krijgt goede en slechte punten van het IMF. De instelling waarschuwt om er bij het definiëren van toelaatbare bankactiviteiten op toe te zien dat de Belgische banken niet gehinderd worden om te concurreren met buitenlandse spelers bij het bedienen van hun klanten. Dat is ook waarvoor de banken zelf al waarschuwden: door te restrictief te zijn rond speculatieve activiteiten, dreigt men de Belgische banken te benadelen ten opzichte van hun buitenlandse concurrenten.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 16 december 2013

Draghi waarschuwt voor te ingewikkeld bankenfonds

Er moet één autoriteit en één saneringsfonds komen bij de ontmanteling van Europese banken. Daarvoor pleit de president van de Europese Centrale Bank (ECB) Mario Draghi.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 16 december 2013

Franse economie gaat verder achteruit

De Franse economie vertoont ook deze maand tekenen van krimp, terwijl de groei van de Duitse economie onverminderd doorzet. Dat blijkt vandaag uit de eerste schattingen van het Britse onderzoekbureau Markit.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 16 december 2013

Wat is het probleem van de ontwikkelde economieën?

Is de trage economische groei in de westerse economieën de nieuwe lange termijn trend of is dit een normaal fenomeen in de nadagen van een zware financiële crisis? Een van 's werelds briljantste economen, Kenneth Rogoff, probeert hierop een antwoord te geven.