Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 24481 tot 24485
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 5 december 2013

Bitcoins kunnen naar… $1 miljoen

Bitcoins zijn dit jaar al extreem in waarde opgelopen. Dat wil niet per definitie zeggen dat de race naar de top al ten einde is. Mogelijk zelfs in tegendeel als we Hugh Hendry mogen geloven.

Hugh Hendry behoort tot de meest gevolgde hedge fund managers ter wereld. De oprichter van Eclectica Asset Management geldt als toonaangevend. Meer over de hedge fund manager leest u hier en hier. Hendry behoort tot de laatste bears die de handdoek in de ring gooiden.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 5 december 2013

Luchtvaartmaatschappij Qantas schrapt duizend banen

De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas schrapt duizend banen. Dat heeft ceo Alan Joyce vandaag aangekondigd. Volgens Joyce staat het bedrijf voor een immense uitdaging, nu het de zes voorbije maanden tot 200 miljoen euro verlies heeft geleden.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 5 december 2013

Moody's verbetert ratingvooruitzicht Spanje

Kredietbeoordelaar Moody's heeft de vooruitzichten voor de Spaanse rating opgetrokken van negatief naar stabiel. Het heeft naar eigen zeggen akte genomen van de stabilisering van de economie in het land en van de verbetering van de vooruitzichten op middellange termijn.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 5 december 2013

Wat is Vrijgoud?

Er is niemand uit het grote publiek die ook maar ergens gelooft dat de evolutie naar vrijgoud ook maar een levensvatbare kans zou maken. Omdat men prijs & waarde crescendo niet meer uit mekaar kan houden. De waarde van goud zit hem in de eeuwen oude traditie als universele *waarde konsolidator*. Goudmetaal an sich heeft nauwelijks tot geen *intrinsieke* waarde. De functie van goudmetaal als waarde-konsolidator komt steeds meer bovendrijven wanneer alle andere vermeende waarden in de financiële industrie die functie verliezen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 5 december 2013

Het verhaal van zilver in 5 grafieken

Goud doet het niet al te best dit jaar, maar zilver doet het nog veel slechter. De zilverprijs is hoe dan ook gekoppeld aan de evolutie van de goudprijs, hoewel het een heel andere dynamiek heeft.