Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 24506 tot 24510
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 4 december 2013

Golfstaten richten nieuwe muntunie op

De Golfstaten Bahrein, Koeweit, Qatar en Saoedi-Arabië introduceren eind december een nieuwe gemeenschappelijke munt. De waarde van deze valuta zou gekoppeld worden aan de dollar. De keuze om de munt te koppelen aan de dollar in plaats van aan een mandje van valuta is niet economisch, maar politiek gedreven. Dat schrijft een Arabische nieuwssite op basis van een goed ingevoerde bron.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 4 december 2013

Een groot probleem voor Bitcoin

Is Bitcoin als geld wel een goed idee?

Maar er zitten veel speculanten in Bitcoin. De reden dat iedereen Bitcoins wil hebben is omdat de prijs stijgt. Papieren fiat geld wordt omgezet naar Bitcoins om er later meer fiat geld uit te halen. Op deze manier gaat Bitcoin zijn doel voorbij als alternatief op fiatgeld.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 4 december 2013

Dit is waarom de markten niet snel zullen crashen

Onderstaande video vergelijkt de crash van de markten in 2001 en 2008 met de markten van vandaag. Technisch gezien is er totaal nog geen enkele aanleiding die een crash van de markten voorspelt. Dit betekent dat enkel een "black swan" event de markten een halt kan toeroepen, zonder dit zullen de aandelenmarkten blijven stijgen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 4 december 2013

Goud daalt onder kostprijs

De goudprijs blijft dalen en noteert momenteel onder de marginale kostprijs voor goudproductie die ongeveer $ 1.250 - $ 1.300 bedraagt. Indien de daling zich verder zet, komt de marginale cash cost ook snel in zicht, deze ligt volgens Zerohedge rond $ 1.125. Op dat moment zullen steeds meer goudmijnen hun deuren sluiten.

Als de goudprijs onder de marginale kostprijs noteert, wil dit zeggen dat 10 % van de productie of ongeveer 250 ton per jaar met verlies verkocht wordt. Een groot deel van deze productie komt uit Zuid-Afrika waar snel sociale onrusten de kop op kunnen steken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 4 december 2013

17 landen met een oververhitte huizenmarkt

Creƫren de overvloedige liquiditeiten van de centrale banken nieuwe zeepbellen? Ja, zegt wie anders dan Nouriel Roubini, ook wel Dr Doom genoemd. We nemen de 17 landen kort met u door.