Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 24521 tot 24525
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 3 december 2013

Komt er een goud gedekte digitale munt?

Het is of het was slechts een kwestie van tijd vooraleer het succes van Bitcoin overgedaan zal worden door een digitale munt die gedekt is door fysiek goud, zilver of een andere "store of value". Die dag lijkt stilaan aangebroken...

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 3 december 2013

Amerikaanse economie komt volgend jaar uit revalidatie

Wie een ongeval heeft gehad, zal tijdens het genezingsproces mogelijk een periode van revalidatie moeten doorlopen. Maar niet alleen mensen en dieren moeten revalideren: ook de economie heeft vaak een herstelperiode nodig.

De Amerikaanse economie komt volgend jaar uit die revalidatie periode en zal zich dan opnieuw in een blakende gezondheidstoestand bevinden. Dat lazen we in een rapport van Ethan Harris en het Merrill Lynch team. Harris en zijn team hebben zich in het verleden al eens eerder gemanifesteerd.

Bron: bitcoin-gratis.nl
Geplaatst: dinsdag 3 december 2013

Bitcoinkoorts slaat ook toe in Silicon Valley

De stijgende waarde van bitcoin, de digitale munt die sinds het begin van dit jaar meer dan 80 keer zoveel waard werd, trekt niet alleen beleggers aan. Ook durfkapitalisten proberen een graantje mee te pikken.

Dat meldt Financial Times. Sinds bitcoin binnen een maand van $500 naar tot boven de $1000 schoot, schoten investeringsfondsen als paddenstoelen uit de grond. Durfkapitalisten hebben hun weg richting de digitale munt nu ook gevonden, maar dan met het idee om nieuwe financiële diensten aan te bieden in plaats van speculeren op de waarde van de munt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 3 december 2013

De ultieme huizenmarkt zeepbel

Er is één land in Europa waar volgens de knapste koppen van dit moment sprake is van een ware zeepbel op de huizenmarkt. En dan mag u proberen te raden welk Europees land bedoeld wordt.

We zullen u niet veel langer in spanning laten. Het zou immers België kunnen betreffen, of Nederland. Het antwoord is: geen van beide. Maar over één land zijn Nobelprijswinnaar Robert Shiller en obligatiekoning Jeff Gundlach het eens qua zeepbel ontwikkeling op de huizenmarkt: Noorwegen.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 3 december 2013

Shiller waarschuwt voor zeepbellen, maar wat zeggen de cijfers?

Robert Shiller waarschuwde gisteren voor financiele zeepbellen, met name op de Amerikaanse aandelenmarkt. Maar wat zeggen de cijfers? Marketupdate keek naar de ontwikkeling van de koers/winst verhouding sinds eind 19e eeuw en naar de marktwaarde van aandelen ten opzichte van het GDP sinds 1950.