Nieuws / Artikelen met het woord

57630 artikelen gevonden. Artikel 24526 tot 24530
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 3 december 2013

Shiller waarschuwt voor zeepbellen, maar wat zeggen de cijfers?

Robert Shiller waarschuwde gisteren voor financiele zeepbellen, met name op de Amerikaanse aandelenmarkt. Maar wat zeggen de cijfers? Marketupdate keek naar de ontwikkeling van de koers/winst verhouding sinds eind 19e eeuw en naar de marktwaarde van aandelen ten opzichte van het GDP sinds 1950.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 3 december 2013

Faillissementen hebben dit jaar al ruim 25.000 banen verloren

Tijdens de eerste elf maanden van dit jaar werden in België 11.197 bedrijven failliet verklaard. Dat betekende een stijging met ruim 10 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 3 december 2013

Beleggers: kijk eens ánders naar de financiële markten

Beleggers blijven wikken en wegen en zich afvragen of de koersen nu al dan niet te hard zijn opgelopen. De hamvraag is: wat gaat Wall Street in 2014 doen?

Zijn de waarderingen op de beurs van Wall Street al dan niet overdreven hoog? Wie het antwoord op deze vraag nú kan geven, komt waarschijnlijk in aanmerking voor de Nobelprijs voor de economie. Maar spijtig genoeg voor beleggers  is de grote voorspeller van de beurskoersen nog niet opgestaan. Wat nog is, kan natuurlijk nog altijd komen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 3 december 2013

'Groei werkgelegenheid blijft voorlopig uit'

Nederland mag dan nipt uit recessie zijn, de perspectieven voor herstel van de werkgelegenheid blijven voorlopig somber.

Bron: nos.nl
Geplaatst: dinsdag 3 december 2013

Meer Nederlanders leven in armoede

Vorig jaar leefden zo'n 1,2 miljoen mensen in Nederland in armoede. Dat waren er fors meer dan in 2011, blijkt uit het rapport Armoedesignalement 2013.

De onderzoekers van het Centraal Bureau voor de Statistiek en het Sociaal en Cultureel Planbureau concluderen dat de economische crisis die in 2008 begon eerst nog weinig effect had op de armoedecijfers, maar dat het aantal mensen dat onder de armoedegrens leeft sinds 2011 enorm is toegenomen.