Nieuws / Artikelen met het woord

58207 artikelen gevonden. Artikel 24526 tot 24530
Bron: freshgadgets.nl
Geplaatst: donderdag 2 januari 2014

De NSA heeft toegang tot nagenoeg álle iPhone's.

Forbes komt vandaag met slecht nieuws: de Amerikaanse geheime dienst NSA kan op eenvoudige wijze toegang krijgen tot alle gegevens op nagenoeg alle iPhone’s wereldwijd. Gelekte documenten laten zien dat de veiligheidsdienst er tien van de tien keer in slaagt om een bepaalde iPhone te infecteren met spyware, waarmee vervolgens de contacten, de sms’jes en de locatiegegevens kunnen worden uitgelezen. Dat is even schrikken. In deze vrij technische video legt security-expert Jacob Appelbaum (wat een toepasselijke naam!) uit hoe het werkt. Of Apple er iets mee te maken heeft is vooralsnog onbekend.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 2 januari 2014

Italiaanse en Spaanse rente daalt stevig

Gunstige berichten over de Italiaanse en Spaanse industrie hebben de rente op de staatsschulden van beide landen donderdag stevig gedrukt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 2 januari 2014

Goud maakt zich op voor nieuwe haussefase

Met goud was het in de afgelopen maanden kwaad kersen eten. Dat terwijl iedereen begrijpt dat het huidige beleid van de centrale banken uiteindelijk in inflatie moet en zal eindigen.

De goudmarkt heeft om één of andere duistere reden echter beslist dat dit inflatiegevaar momenteel niet relevant is. Toch is goud (en bij uitbreiding de andere edele metalen) de status van safe haven kwijtgeraakt. Die status zou echter wel eens sneller dan verwacht herwonnen kunnen worden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 2 januari 2014

Van ideaalbeeld naar molensteen: de hypotheekaftrek

In Nederland is de hypotheekrenteaftrek uitgegroeid tot een monster die de economie serieus parten speelt. In België zijn we zo ver nog niet, maar kan dit nog komen. Als de hypotheekaftrek geregionaliseerd gaat worden, dienen de gewesten de volledige aftrek te financieren met slechts 80 % van de middelen. Ook hier kan de hypotheekaftrek dan snel evolueren naar het monster van de economie.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 2 januari 2014

China en Rusland gaan in 2014 nog meer samenwerken

China gaat de komende tijd $20 miljard investeren in de Russische infrastructuur en in ruil daarvoor zal Rusland op termijn drie keer zoveel olie exporteren naar China. In 2013 werden al belangrijke handelsovereenkomsten gesloten, maar in 2014 willen de twee grootmachten nog intensiever samenwerken.