Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 24526 tot 24530
Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 22 november 2013

Rijkste 1% vormt probleem voor de maatschappij

Complexe samenlevingen zijn fragiel. Interne conflicten kunnen de sociale harmonie langzaam ondermijnen en die dan doen omslaan in politieke instabiliteit en totale catastrofe, zoals de inwoners van het Romeinse Rijk, Ming China en prerevolutionair Frankrijk ondervonden. Bioloog Peter Turchin theoretiseert op Bloomberg dat de V.S. momenteel een dergelijke periode van verval doormaakt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 22 november 2013

MINT landen het nieuwe hot item

De term BRIC landen is aardig ingeburgerd geraakt. Hoog tijd voor een nieuw concept. En dat zijn de MINT landen geworden. Frontier Markets met fraaie groeikansen.

De voormalige Goldman Sachs economist Jim O’Neill is diegene die de term BRIC’s bedacht om de groeimarkten Brazilië, Rusland, India en China te overkoepelen. O’Neill is aan een nieuwe fase van zijn carrière begonnen en bruist opnieuw van de ideeën.

Hij heeft zijn aandacht van de Emerging Markets verlegd naar een aantal Frontier Markets. Simpel samengevat zijn dat landen wiens economie minder groot en minder ontwikkeld is dan die van de BRIC’s. Na enig brainstormen heeft hij weer een nieuw letterwoord bedacht.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 22 november 2013

Dow Jones sluit voor het eerst boven 16.000 punten

De Dow Jones is voor het eerst in de geschiedenis boven de 16.000 punten gesloten. De Amerikaanse beursindex steeg met ruim 109 punten tot een eindstand van 16.009,99. Eerder deze week bereikte de Dow Jones ook al de magische grens van 16.000, maar toen verdampte de winst dezelfde dag nog.

Bron: The SilverMountain
Geplaatst: vrijdag 22 november 2013
Bron: blikopnieuws.nl
Geplaatst: vrijdag 22 november 2013

Koopwoningen 4 procent goedkoper

Bestaande koopwoningen waren in oktober 4 procent goedkoper dan in oktober 2012. De prijsdaling ten opzichte van een jaar eerder is een fractie kleiner dan in de voorgaande maand, toen bestaande koopwoningen 4,1 procent goedkoper waren. De index van het CBS en het Kadaster geeft de prijsontwikkeling weer van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland.