Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 24551 tot 24555
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 3 december 2013

De prijs van deze grondstof kan exploderen in december

Een win-win situatie komt ten einde. Het highly enriched uranium (HEU) programma tussen de VS en Rusland loopt op zijn laatste benen. Amerikanen kregen zo grondstof waarmee ze al jaren 1/10 van hun energievoorziening mee behelpen en de Russen kregen harde valuta in de plaats. Maar de laatste zending Russisch uranium naar de Verenigde Staten is ondertussen vertrokken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 3 december 2013

Europa: downgrade door Morgan Stanley

Waar veel marktpartijen Europa op hun favoriete regio hebben gezet, verkies Morgan Stanley een andere weg. De zakenbank beschouwt Europa niet als the place to be.

Morgan Stanley verlaagde vandaag de Europese financiële markten vandaag van ‘overweight‘ tot ‘neutral.‘ Een opmerkelijke stap aangezien veel andere marktpartijen juist verwachten dat de aandelenmarkten in Europa het beter zullen doen in 2014 dan die van de VS of Japan.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 3 december 2013

15 signalen dat we de piek naderen van een immense bubbel

We horen steeds vaker dat alles goed gaat, maar je moet geen Nobelprijs winnaar zijn om te zien dat dit niet het geval is. De markten lopen veel verder voorop de economie en hoewel de markten niet altijd de evolutie van de economie volgen, is er toch enig verband waardoor een te grote discrepantie zorgt voor een correctie. Het tijdstip bepalen dat de bubbel barst is onmogelijk, maar The Economie Collapse ziet wel 15 signalen dat het niet veel langer kan duren.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 3 december 2013

We geven u nog een goede reden om (fysiek) goud te bezitten

Er is duidelijk enige manipulatie aan de gang op de goudmarkt, indien er 1.500 contracten ter waarde van $ 184 miljoen op de markt gedumpt worden op een illiquid moment, dan spreekt je niet over een normale marktwerking. Maar in China zien ze het graag gebeuren. De drang naar goud vanuit China is een ware paradigma verschuiving. Silver Doctors legt uit waarom goud zo populair is in China en waarom dit niet direct zal stoppen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 3 december 2013

Bitcoin valt niet te reguleren

Bitcoin is in feite zoiets als cash geld zegt Naked Capitalism, zonder de nadelen om altijd grote hoeveelheden cash op zak te moeten hebben. Er is een reden waarom criminelen liever cash of soms Bitcoins gebruiken: het is veel moeilijker, zo niet onmogelijk om de circulatie ervan op te volgen. Maar Bitcoin is een technologische revolutie, en bij definitie dan ook een goede ontwikkeling.