Nieuws / Artikelen met het woord

57648 artikelen gevonden. Artikel 24561 tot 24565
Bron: blogspot.nl
Geplaatst: dinsdag 3 december 2013

Zzper's in de bouw kijken met angst uit naar 1 januari

Veel zzper's in de bouw kijken deze datum met angst tegemoet. Zij weten beter dan wie ook dat bijna alle Oost-Europese gelukzoekers hier aan dumpingprijzen komen werken. Maar voor degene die hun baan al ingepikt zien door die gelukzoekers en nu verwoed naar werk zoeken in deze crisistijd is dit een ware nachtmerrie.

Er zijn in Nederland alleen al meer dan driehonderdduizend Oost-Europeanen aanwezig. Ze werken niet allemaal, maar de meeste wel. Hoewel zij werken aan zeer lage lonen verdienen deze mensen nog meer dan in hun thuisland. Degene die niet werken krijgen een uitkering en zelfs dat is meer dan ze in hun land al werkend kunnen verdienen.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 3 december 2013

De Syrische oorlogseconomie: geld wegen eerder dan het te tellen

Abo Shuja1 op 2 Syriërs zit zonder werk, terwijl nu ook 8 van de ruim 22 miljoen inwoners van het door een burgeroorlog geteisterde land onder de armoedegrens leven (waarvan 4 miljoen in ‘extreme armoede’). Dat staat te lezen in een recent rapport van de Verenigde Naties met betrekking tot de stand van de Syrische economie.

Nog volgens dat rapport is de lokale economie na bijna drie jaar van oorlog en rellen totaal ingestort. Geld vlucht het land uit, er wordt geplunderd en gestolen, fabrieken sluiten... Toch is er een kleine elite die rijk wordt van dit conflict omdat ze in staat is er rijk van te worden, schrijft de Financial Times. In die mate dat deze mensen geld zouden wegen, eerder dan het te tellen. ‘Sommige mensen willen dan ook helemaal niet dat dit conflict stopt,’ zegt een woordvoerder van het bewind.

Bron: blogspot.nl
Geplaatst: dinsdag 3 december 2013

Kapitaaltekort Europese banken volgend jaar 280 miljard euro

De kapitaaleisen van Basel III in combinatie met de Comprehensive Assessment (het onderzoek naar de gezondheid van banken) van de Europese Centrale Bank (ECB) hebben grote impact op de kapitaalpositie van Europese banken. Volgens onderzoek van PwC bedraagt het kapitaaltekort van banken in de eurozone volgend jaar 280 miljard euro.

De invoering van de nieuwe Basel III wet- en regelgeving betekent dat banken hun balans moeten herzien als gevolg van meer stringente eisen voor kapitaal en leverage. Het ECB-onderzoek richt zich op de risico's die banken lopen en de kwaliteit van de bezittingen die ze op hun balans hebben staan. Vervolgens wordt met een stresstest bepaald in hoeverre banken een nieuwe crisis kunnen doorstaan. De ECB verwacht de operatie eind volgend jaar af te ronden. Al eerder becijferde PwC dat Europese banken zo'n 1200 miljard euro aan slechte leningen op hun balansen hebben staan.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 3 december 2013

Europese toezichthouder uit kritiek op kredietbeoordelaars

De Europese toezichthouder op de financiële markten ESMA plaatst vraagtekens bij de onafhankelijkheid van kredietbeoordelaars zoals Moody's, Standard & Poor's en Fitch.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 3 december 2013

Column Kees de Kort | Het begin is er

De resultaten van Black Friday vielen wat tegen, vindt BNR's Kees de Kort. Maar echt verrassend is dat niet: "Steeds meer winkels gaan op donderdag al open, dus kopers verspreiden zich over donderdag en vrijdag. En er zijn internetverkopen. Maar opgeteld - donderdag, vrijdag en internet - stond er nog wel een klein plusje."