Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 24581 tot 24585
Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 20 november 2013

Zweden heeft meest innovatieve economie van Europese Unie uitgebouwd

Zweden is de meest innovatieve economie van de Europese Unie. Dat is de conclusie van een rapport van de Europese Commissie. Opgemerkt wordt dat Zweden er het beste in slaagt om met zijn investeringen in innovaties nieuwe commerciële mogelijkheden te creëren, gevolgd door Duitsland, Ierland en Luxemburg. Er wordt daarbij opgemerkt dat een aantal van de meest innovatieve en internationaal succesvolle bedrijven, zoals Ikea of Spotify, is Zweden werden geboren. Daarentegen blijken Bulgarije, Litouwen en Letland grote problemen te hebben met innovatie. Het rapport merkt nog op dat innovatie leidt tot de creatie van kwalitatieve banen en ten goede komt aan de Europese concurrentiekracht.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 20 november 2013

Werkloosheidscijfers VS gemanipuleerd!

De Amerikaanse werkloosheidscijfers zijn misschien wel de belangrijkste cijfers voor de financiële markten. Nu schijnt ermee gerommeld te zijn.

Eén keer per maand houden de financiële markten even de adem in, en wel op elke eerste vrijdag van de maand. Dé graadmeter voor hoe de economie ervoor staat wordt dan bekend gemaakt: het non-farm payroll report. Daar hangt nogal wat vanaf. Maar dan moeten ze uiteraard wel kloppen, ja zelfs boven alle twijfel verheven zijn. En laat het daar nu net aan schorten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 20 november 2013

Staat China voor een harde landing?

Volgens MarketWatch hangt de stijgende vastgoedbubbel in China in grote mate af van financiering via het schaduw bankieren. Een carry trade tussen de Amerikaanse dollar en de Chinese Yuan is in grote mate afhankelijk van de lage rentevoeten in de Verenigde Staten. Als deze plots begint te stijgen, is het game over in China.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 20 november 2013

Bitcoins: kansen en risico’s volgens Bernanke

Fed voorzitter Bernanke heeft het woord genomen en over bitcoins gesproken. Daarmee is de virtuele munt ook in het jargon van de Amerikaanse centrale bank opgedoken. Het tijdstip waarop was waarschijnlijk niet toevallig, want er was heel wat heisa rond bitcoins.

De reactie van Bernanke kwam er namelijk op dezelfde dag dat bitcoins meer dan $900 kostten. De prijsstijging verloopt sneller en sneller en er dreigt zich een parabolische formatie op de grafiek te vormen, wat meteen tot waakzaamheid oproept.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: woensdag 20 november 2013

Bernake hint op langdurige lage rente

Bernanke gaf aan dat de Fed de rente nog een ,,aanzienlijke tijd'' rond het huidige peil van bijna 0 procent zal houden, mogelijk zelfs geruime tijd nadat het door de centrale bank nagestreefde werkloosheidsniveau van 6,5 procent is bereikt. Volgens Bernanke moet het economische nieuws overwegend positief zijn voordat de Fed zijn ondersteunende beleid aanscherpt.