Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 24586 tot 24590
Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 20 november 2013

De overheid - en niet de banken - draagt de schuld voor de komende economische crash

Wekelijks verschijnen talrijke artikels over de overheidsschuld – vooral wanneer er zich een crisis voordoet zoals die van 'het schuldenplafond' vorige maand in de VS. De kans dat zo'n crisis zich daar binnen de twee maanden herhaalt is groot. Toch weten erg weinig mensen (zowel in de VS als in Europa) wat er aan de hand is. Jason Sutherland doet op Intentiouseen poging om het in verstaanbare termen uit te leggen. 

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 20 november 2013

Ondertussen in Spanje

Spanje is uit het bail-out programma voor zijn bankensector gestapt. Dit in goed overleg met de ministers van financiën van de Eurozone. Vraag is of die stap niet prematuur is genomen.

Vorige week kondigde Spanje aan uit het bail-out programma, opgetuigd voor de (toen) wankelende Spaanse bankensector, te stappen. Er was een financiering opgetuigd van €100 mrd, daarvan is €41 mrd daadwerkelijk gebruikt. CNBC vroeg Klaus Regling, topman van het ESM, of die stap niet te vroeg kwam.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 20 november 2013

Jim Rogers: er hangt verandering in de lucht

Jim Rogers is er altijd als de kippen bij als er een of andere boodschap moet worden gebracht. Zijn meest recente toespraak dateert van vorige week toen hij voor de Birch Gold Group speechte. Het onderwerp was: “I Have Learned To Know That Change Is Coming”.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 20 november 2013

NMBS schrapt 1.500 jobs tegen 2018

Tegen 2018 gaat de NMBS-groep netto met ongeveer 1.500 mensen minder doen dan momenteel. Dat staat in de officieuze businessplannen die de directies van de groep hebben uitgetekend. Bij Infrabel zouden tegen dan circa 800 jobs verdwijnen, bij de NMBS een 700-tal. Dat schrijft De Tijd vandaag.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 20 november 2013

Justitie België heeft schuld van 75 miljoen

De Belgische Justitie heeft een schuld van 75 miljoen euro. Dat blijkt uit een commentaar van het Rekenhof op het ontwerp van de begroting voor komend jaar, schrijft dagblad De Standaard.