Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 2461 tot 2465
Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 3 maart 2017

China telt nu 100 parlementsleden die miljardair zijn

Meer dan honderd Chinese parlementairen hebben elk omgerekend meer dan een miljard euro op hun rekening staan. Dat blijkt uit het jaarlijkse Hurun-rapport, dat de verdeling van rijkdom in China in kaart brengt. Hun rijkdom groeide sinds president Xi Jinping vier jaar geleden aan de macht kwam met ruim 64%. Hoewel Xi bij zijn indiensttreding de strijd tegen de corruptie inzette, worden parlementairen – dat zijn de leden van het volkscongres (NPC) en het adviesorgaan van de regering (CPPCC) in China – almaar rijker.

Hun vermogen groeit ook veel sneller dan de Chinese economie, die gemiddeld met 7 % per jaar steeg of de Chinese beurs, die een stijging van gemiddeld 7,2% liet optekenen.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 3 maart 2017

Wordt Trumps muur gewoon een hek?

De bouw van de muur die de zuidelijke grens van de Verenigde Staten volledig moet afschermen tegen illegale immigratie vanuit buurland Mexico, zal misschien niet zo snel beginnen als president Donald Trump had gehoopt.

Het departement dat voor de bouw van de muur bevoegd is, het Department of Homeland Security (DHS), heeft amper 20 miljoen dollar kunnen vinden om het project te financieren. Trump was van plan DHS-fondsen aan te spreken tot hij van het Amerikaanse congres de nodige steun voor zijn plan krijgt, maar volgens het persagentschap Reuters is daar een pak minder geld beschikbaar dan hij gehoopt had.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 3 maart 2017

Amerikaanse huizenverkopen dalen naar het laagste niveau in een jaar tijd!

Tijdens de laatste maand van het jaar 2016 wist de Amerikaanse huizenmarkt in positieve zin te verrassen. Deze positieve prikkel blijkt echter van korte duur te zijn geweest. In de maand januari daalde het aantal huizenverkopen onverwachts met 2,8% in waarde.

Volgens de economen is deze daling te verklaren uit het feit dat het aanbod van huizen op een zeer laag niveau terecht is gekomen en dat de hypotheekrentes de afgelopen maanden zijn gestegen. De laatstgenoemde factor komt met name door de verkiezingsoverwinning van Trump. Sinds november 2016 zit de rente op de kapitaalmarkt in de lift en de huizenmarkt lijkt hier ook de hinder van te ondervinden.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 3 maart 2017
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 3 maart 2017

7 geheimen waarvan miljardairs niet willen dat jij ze weet

De laatste decennia werd een ongelooflijk grote hoeveelheid welvaart geconcentreerd tussen een bijzonder klein aantal mensen. De super rijken zijn een ras apart geworden terwijl de gewone man in de straat het nog steeds moeilijk heeft om op het einde van de maand alle rekeningen te betalen.

Wat gebeurt er bij de miljardairs? Wie zijn ze en wat doen ze? Wat willen ze niet dat jij weet?