Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 24601 tot 24605
Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 1 december 2013

Toekomst WTO staat op het spel tijdens top in Bali

Op Bali gaat dinsdag een ministeriële bijeenkomst van de Wereldhandelsorganisatie (WTO) van start, waar gezocht wordt naar nieuwe akkoorden over de liberalisering van de handel. Daarbij staat niet alleen de geloofwaardigheid van de organisatie op het spel, maar ook de toekomst ervan. Dat heeft WTO-topman Roberto Azevedo toegegeven.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 1 december 2013
Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: zondag 1 december 2013

IJsland geeft 24.000 euro per gezin voor hypotheekschuld

© belga. De regering in IJsland gaat de hypotheekschulden van de gezinnen fors verlichten, na de bankencrisis in 2008. In totaal gaat het om 150 miljard IJslandse kronen (ruim 900 miljoen euro) die zullen worden afgeschreven, of ongeveer 24.000 euro per gezin. Het bedrag vertegenwoordigt maar liefst 9 procent van de nationale economie.

Bron: adbroere.nl
Geplaatst: zondag 1 december 2013

ING Bank N.V. gedagvaard wegens vermoeden rentecreatie over digitaal geld uit het niets

ING gedagvaard door advocaat een andere en vernieuwende visie

Paul vd Waarsenburg, advocaat, gaat de ING Bank dagvaarden. De kern van zijn eis heeft hij als volgt geformuleerd: "Het geld dat gedaagde ter voldoening van de verbintenis naar de bankrekening van eiser heeft overgemaakt, kon op het tijdstip van betaling niet worden gekwalificeerd als zijnde gangbaar in de zin van artikel 6:112 BW, tenzij gedaagde een plausibele verklaring kan geven voor het vaststaande gegeven dat het, als toen door haar, digitaal uit het niets gecreëerd geld - een in een digitale gegevensdrager aangeslagen €-teken, gevolgd door cijfers -, gangbaar is in het land (Nederland) (in welks geld de betaling is geschied). Voor de goede orde, artikel 6:112 BW luidt: "Het geld dat ter voldoening van de verbintenis - in casu de op gedaagde rustende verbintenis tot betaling van een geldsom aan eiser -, wordt betaald, moet op het tijdstip van de betaling gangbaar zijn in het land in welks geld de betaling geschiedt." Eiser noemt € 312.500,-, welk teken en cijfer hij en hiervoor heeft aangeslagen - dat ging eiser erg gemakkelijk af -, op de allerlaatste plaats gangbaar geld, waartegenover een door eiser op te brengen, meer dan redelijke en billijke rentevergoeding (naast aflossing), op basis van de arbeids- en kapitaalinbreng van eiser, niet kan en mag worden verlangd, althans daarin schuilt niet de minste redelijkheid en billijkheid."

Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: zaterdag 30 november 2013

Eigen risico voor klanten banken bij cybercrime

Consumenten die het slachtoffer zijn van fraude bij het onlinebankieren lopen vanaf volgend jaar de kans dat ze moeten opdraaien voor een deel van de schade. Banken mogen dankzij nieuwe onderlinge afspraken een eigen risico berekenen van 150 euro. De regels veranderen op een moment dat cybercriminelen steeds vaker virussen verspreiden die zich specifiek richten op de klanten van Nederlandse banken.