Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 24611 tot 24615
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 29 november 2013

Fed dreigt intern verscheurd te raken

Binnen de Fed dreigen voor- en tegenstanders van het quantitative easing programma elkaar in de haren te vliegen. De discussie laait hoog op: Janet Yellen wacht een loodzware taak.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 29 november 2013

SocGen voorspelt verloren decennia voor Europa

Volgens Société Générale zit Europa nog maar in de helft van zijn economische malaise. Het optimisme van deze zomer is dan ook al gaan liggen. SocGen verwacht dat Europa er pas tegen 2018 opnieuw bovenop zal komen waardoor het letterlijk een decennia heeft verloren, zo staat op Zerohedge.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: vrijdag 29 november 2013

‘Nieuwe golf aan betalingsachterstanden dreigt’

Bij Amerikanen die gedurende de huizenbubbel krediet hebben ontvangen met hun huis als onderpand stijgt het aantal betalingsachterstanden. Het sterk stijgende aantal betalingsachterstanden in 2006-2007 was een belangrijke factor in het ontstaan van de Kredietcrisis en nu dreigt een soortgelijke situatie te ontstaan.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: vrijdag 29 november 2013

Iran gaat weer goud handelen met Turkije

Vanwege de sancties tegen Iran betaalde Turkije vorig jaar met goud voor de import van aardgas. Maar daar kwam begin dit jaar een einde aan, toen de sancties tegen Iran verscherpt werden. Nu de sancties weer wat zijn versoepeld kunnen Iran en Turkije weer rechtstreekse transacties in goud doen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 29 november 2013

Bezuinigingen Europa leveren niets op

Europa heeft de afgelopen jaren de buikriem stevig aangesnoerd. Helaas hebben al deze bezuinigingen tot op heden bar weinig opgeleverd. Alleen Duitsland gaat economisch als de spreekwoordelijke speer.