Nieuws / Artikelen met het woord

57264 artikelen gevonden. Artikel 24611 tot 24615
Bron: weebly.com
Geplaatst: dinsdag 19 november 2013

Huurders zijn de nieuwe melkkoe: weiger uw huurverhoging

Huurders zijn de nieuwe melkkoe: weiger uw huurverhoging

Het woonakkoord van minister Stef Blok (VVD) zal dramatisch uitpakken voor de (huur)woningmarkt. De begrotingsproblemen van het kabinet worden afgewenteld op de huurders.

Bron: emerce.nl
Geplaatst: dinsdag 19 november 2013

Infographic: alles over de bitcoin revolutie

Klanten van DeOnlineDrogist.nl kunnen hun drogisterijartikelen per direct betalen met bitcoins. Daarmee is de webwinkel de tweede shop uit de webshopranglijst Twinkle 100 – na Thuisbezorgd – die het digitale geld accepteert.  Met de digitale munt zelf gaat het ook goed. Die is maandag voor het eerst (heel even) de waarde van negenhonderd dollar gepasseerd. Dat komt doordat verscheidene Amerikaanse toezichthouders in de Amerikaanse Senaat maandag hebben verklaard dat de bitcoin een legitiem financieel instrument is. Hoog tijd om je bij te praten over bitcoins.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 19 november 2013

Japan en China kopen opnieuw Amerikaanse staatsobligaties

China en Japan hebben in september opnieuw Amerikaans schuldpapier aan hun balans toegevoegd, zo blijkt uit de nieuwste cijfers van de Federal Reserve. Toch zijn de aankopen van deze landen niets vergeleken met wat de Amerikaanse centrale bank iedere maand koopt. Marketupdate heeft de cijfers.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 19 november 2013

Zitten we met een bubbel aan bubbels?

Barry Ritholtz gelooft op Bloomberg niet dat we met een aandelenbubbel zitten. De reden daarvoor is dat er nooit of nog nooit bubbels werden aangekondigd in de mainstream media. Als grote bladen beginnen te spreken over bubbels, is meestal het omgekeerde waar. Er lijken dan ook overal bubbels te ontstaan volgens de media, we zitten dus in feite met een bubbel aan bubbels.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 19 november 2013

Global Uprisings : revolutie in Amsterdam!

Vertegenwoordigers van sociale protestbewegingen uit de hele wereld en wetenschappers die een en ander duiden kwamen samen in Amsterdam voor de driedaagse conferentie “Global Uprisings“.

Niet altijd haalt het de grote media maar de burger, de man-en-vrouw-in-de-straat heeft er soms écht genoeg van en laat dat ook blijken.  Het is (nog) geen groots, gecoördineerd verband of verbond dat het ganse Westen omvat maar vooralsnog uit het zich verspreid, in kleine getallen; nog geen eengemaakte Vuist maar allemaal samen genomen toch steeds minder makkelijk te negeren.  We zien het in zovele landen in de vorm van demonstraties, stakingen, bezettingen, oproer, rellen en rebellie allerhande.  Van de Arabische Lente tot op pleinen in Zuid-Europa, van de globale Occupy beweging tot plaatselijke onlusten in Turkije en Brazilië.  “Het volk”, vooralsnog niet echt verenigd, staat steeds vaker op tegen machtsmisbruik, sociale afbraak, onrechtvaardigheid en wanbeleid, van overheden, regimes, centrale banken en bedrijven.