Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 24616 tot 24620
Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 9 december 2013

Column Kees de Kort | Geen economie die lekker groeit

Ook de meest recente arbeidsmarktcijfers in de VS vielen vrijdag erg mee. Is de weg omhoog ingezet? Niet echt, zegt BNR’s Kees de Kort.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 9 december 2013

Rente Hongarije op record dieptepunt

Hongarije kampt net als veel landen in de Eurozone met een gevaarlijk lage inflatie. Reden om de belangrijkste rente verder terug te schroeven, zelfs tot een record laagteniveau.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 9 december 2013

De krapte op de fysieke goudmarkt

Raffinaderijen in Zwitserland draaien 24/7 om goudbaren om te smelten met als bestemming China. Volgens Alex Stanczyk is de krapte op de goudmarkt nog nooit zo groot geweest, dit blijkt uit getuigenissen ter plaatse. Het is daarom voor hem ook een raadsel waarom het zo lang duur vooraleer de papieren goudmarkt reageert. De overdracht van welvaart van west naar oost stopt niet, aldus  ...

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 9 december 2013

Waarom gaat er zoveel goud naar China?

Terwijl de goudprijs daalt gaat er steeds meer edelmetaal naar China. Welke conclusie moeten we daar uit trekken? Houden de Chinezen van een gokje en is dat de reden dat ze zoveel goud kopen? Of hebben ze de boeken over de val van Bretton Woods en de London Gold Pool goed bestudeerd?

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 9 december 2013

Hedgefondsen sinds 2007 niet meer zo negatief over goud

De laatste cijfers van de CFTC laten zien dat hedgefondsen in meerderheid anticiperen op een verdere daling van de goudprijs. De shortpositie steeg naar het hoogste niveau sinds 2007, een indicator dat het sentiment vrij negatief is geworden.