Nieuws / Artikelen met het woord

57321 artikelen gevonden. Artikel 24616 tot 24620
Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 21 november 2013

Vergrijzingsbom staat op ontploffen: EU moet tegen 2025 ruim 21 miljoen jongeren importeren

Old women gathering. Tegen 2025 zal de EU één op elke zes mensen van de ‘jongere arbeidspopulatie’  - in dit geval gedefinieerd als mensen tussen 15 en 45 - verliezen. In Spanje en Italië zou het om ruim 30% van deze leeftijdsgroep gaan, blijkt uit een studie van het European University Institute.

De redenen zijn evident en vandaag al zichtbaar op straat: mensen worden steeds ouder; jonge koppels krijgen steeds minder kinderen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 21 november 2013

Dit is hoe wanhopig men is naar goud in India

De Indiase beperkingen op de import van goud missen hun effect niet. Officiële import van goud in India daalde de laatste maanden. Het zorgde er echter ook voor dat de zwarte goudmarkt floreert en dat de Indiase bevolking steeds creatiever wordt om goud het land in te smokkelen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 21 november 2013

Rotterdam koopt heimelijk schuld minima af

Het AD schrijft dat de deal bewust werd stilgehouden uit angst voor de reacties van het publiek.

De gemeente betaalde de 1 miljoen euro om te voorkomen dat duizenden uitkeringsgerechtigden als wanbetaler zouden worden geregistreerd bij het College voor Zorgverzekeringen (CVZ). De gemeenteraad is hierover niet ingelicht.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 21 november 2013

Arbeid versus kapitaal : de opkomst van het precariaat

Precariaat is een sociaal-economisch begrip en een samentrekking van de woorden precair (onstabiel, voorwaardelijk) en proletariaat (de arbeidersklasse).  Het is de Britse professor Economie Guy Standing die dit begrip tot leven riep.  Onzekerheid is er ongetwijfeld bij honderden miljoenen arbeiders, maar ook bij de armen en de middenklasse.  Het betekent leven met lage inkomens, korte loopbanen, weinig sociale zekerheid en het ontbreken van een politieke stem.  “Naast een dreiging van toenemende armoede (zoals bij de Mini-Jobs in Duitsland) is het precariaat bovendien vatbaar voor populisme en extremisme en vormt het zo tevens een democratisch gevaar.

Die precaire klasse breidde de laatste jaren uit en werd diverser, aldus Standing. In Japan schat hij de bevolkingsgroep op meer dan 20 miljoen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 21 november 2013

Een op drie Nederlanders heeft geen financiële buffer

Een op de drie Nederlanders heeft geen geld opzij gezet voor onvoorziene uitgaven, zoals het stukgaan van een wasmachine of auto.