Nieuws / Artikelen met het woord

58142 artikelen gevonden. Artikel 24621 tot 24625
Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 20 december 2013

Werkloosheid bij jongeren stijgt naar 24,5 procent

De Belgische jeugdwerkloosheid is in het derde kwartaal gestegen naar 24,5 procent. Dat blijkt uit cijfers die de federale overheidsdienst economie vandaag heeft bekendgemaakt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 20 december 2013

Japan lokt currency wars uit

Japan staat voor het moment van de waarheid. Eerste minister Shinzo Abe heeft hoog ingezet in het spel om de deflatie de nek om te draaien. Het monetaire beleid dat hij samen met zijn centrale bank heeft uitgewerkt, is zonder meer ambitieus te noemen. ‘Abenomics’ zal zich echter nog steeds moeten bewijzen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 20 december 2013

Amerikaanse economie groeit hard in derde kwartaal

De Amerikaanse economie is in het derde kwartaal met 4,1 procent gegroeid ten opzichte van het vorige kwartaal.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 20 december 2013

Column Kees de Kort | Rutte kan gratis op vakantie in Zuid-Europa

Al voordat Zuid-Europese landen bezwaar konden maken tegen het Europese voorstel om sommige hervormingen te verplichten, zei premier Rutte dat je landen daar niet toe moet dwingen. "Gratis vakantie voor de rest van zijn leven in Zuid-Europa", zegt BNR's Kees de Kort.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 20 december 2013

Tienjaars rente in de VS kruipt weer naar de 3 procent

De tienjaars rente in de VS loopt langzaam weer op naar de 3 procent. Hoewel dit nog steeds een relatief laag niveau is, markeert die 3 procent vaak wel een correctie moment voor de beurzen.

Het is eigenlijk bijna niemand echt opgevallen, maar de afgelopen dagen is de Amerikaanse lange rente opnieuw gestegen. Het rendement van de benchmark 10-year Treasury begint weer aan een flirt met het niveau van 3 procent. Nog niets om wakker van te liggen, maar wel om de waakzaamheid te verhogen. Vergeet niet dat de Fed deze week met tapering is begonnen.