Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 24631 tot 24635
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 29 november 2013

Manipulatie goudprijs volledig op rekening van China

Het lot van de Amerikaanse dollar ligt in Chinese handen en is gebonden aan goud, zo staat op Silver Doctors.

China heeft 20 keer zoveel reserves als het ESF en POMO. China bespeelt de goudmarkt alsof het niets is om de prijs zo laag mogelijk te houden en zoveel mogelijk goedkoop goud in te slaan.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: vrijdag 29 november 2013

Marketupdate lezers laten zich niet afschrikken door daling goudprijs

De Marketupdate lezers laten zich niet afschrikken door een verdere daling van de goudprijs. Als de goudprijs nog 20% zakt denkt bijna 70% eraan om meer goud te kopen. Slechts 3% geeft aan te willen verkopen na een dergelijke prijsdaling. Een op de vijf zal niet kopen of verkopen of weet het nog niet.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: vrijdag 29 november 2013

Kredietstatus Nederland gedegradeerd

Het kleine groepje topdebiteuren van de wereld met AAA-status heeft alweer een lid verloren : Nederland.  Ratingbureau Standard&Poor’s heeft Nederland gedegradeerd tot AA+.  Het Amerikaanse bureau zegt daarmee dat het land minder kredietwaardig is.  De economische groeivooruitzichten vallen lager uit dan voorzien en zijn minder dan vergelijkbare landen.  Zo’n ratingverlaging heeft meestal tot gevolg dat een land meer moet betalen om geld te lenen op de kredietmarkt.  De minister van Financiën blijft echter optimistisch : “Natuurlijk is het teleurstellend dat deze rating naar beneden is bijgesteld”, aldus Dijsselbloem.

“Ik verwacht overigens geen wezenlijk effect op de rente. Je ziet dat de markt al heeft geanticipeerd. Nederland blijft gewoon een van de meest kredietwaardige landen ter wereld.”

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 29 november 2013

'Huurders onder armoedegrens door energiekosten'

Veel bewoners betalen zo veel aan energiekosten dat ze zich letterlijk arm stoken.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 29 november 2013

1.025 banen bedreigd bij Tenneco in Sint-Truiden

Ford Genk is nog maar amper verteerd of er dreigt zich al een nieuw ­sociaal drama af te tekenen in Limburg. Volgens een Spaanse krant wil de Amerikaanse schokdemperfabrikant Tenneco zijn fabriek in Sint-Truiden met de helft inkrimpen en op termijn sluiten. Bij Tenneco ­werkt 1.025 man. De directie ontkent dat een sluiting op til is, maar de bonden eisen spijkerharde garanties. Vandaag wordt er 24 uur gestaakt.