Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 2466 tot 2470
Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 3 maart 2017

Idioot van Draghi

De inflatie in Europa loopt verder op. Dat is niet nieuw, maar de Duitse cijfers hebben de nachtrust van Draghi wel degelijk fors in hun greep, zegt macro-econoom Kees de Kort. 'De grote vraag is nu welke excuses Mario gaat bedenken om voorlopig even niets te doen?'

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 3 maart 2017

Dow Jones plaatst snelste stijging van 1.000 punten uit zijn geschiedenis

De Amerikaanse beursindex Dow Jones blijft de records aan elkaar rijgen. Wall Street vierde nog maar net de mijlpaal van 20.000 punten of de grens van 21.000 punten werd al weer gesloopt. De Dow Jones had slechts 24 dagen nodig om de kloof van 1.000 punten te overbruggen, een record.

Beleggers op Wall Street blijven euforisch. De kans op een renteverhoging in maart neemt toe. Dit zou bewijzen dat de economie wel degelijk in een nieuwe stroomversnelling zit. En de beleggers danken daar 1 man voor: Donald J. Trump. Ze geloven nog steeds dat zijn hervormingen de economie zal aanvuren.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 3 maart 2017

'Kwart Nederlandse handelsbedrijven ondervindt nu al hinder van Brexit'

Sommige Nederlandse bedrijven die handel drijven met het Verenigde Koninkrijk hebben nu al last van het Britse vertrek uit de Europese Unie.

In een peiling van evofenedex, de brancheorganisatie voor transport- en exportbedrijven, zegt een kwart van de ondernemingen hinder te ondervinden. 

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 3 maart 2017

Nederlandse export aardgas in drie jaar gehalveerd

Afgelopen jaar exporteerde Nederland voor 8,2 miljard euro aan aardgas.

Daarmee is de export in drie jaar tijd ruimschoots gehalveerd, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag.

In 2016 was de export van aardgas goed voor 2 procent van het totaal van 433 miljard euro aan  geëxporteerde goederen. In 2013 was dat nog 4 procent.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 3 maart 2017

De 10 belangrijkste samenzweringstheorieën aller tijden

Een samenzweringstheorie is volgens cultuurcriticus Frederic Jameson een manier voor gewone mensen om zichzelf ervan te overtuigen dat “wij” onder de knoet leven van een machtige wereldelite – “zij” – wiens belangen diametraal tegenovergesteld zijn aan de onze. Vaak zijn de theorieën opvallend goed onderzocht en klinken ze zelfs vrij aannemelijk. De motieven van de bad guys zijn in de meest overtuigende verhalen dan ook erg plausibel: geld en macht.

Geloofwaardige complottheorieën (die verschillen van onmogelijke en absurde theorieën) kunnen ook intelligente mensen met een enigszins paranoïde opvatting over de wereld verleiden en de basis leggen voor diepgaande onderzoeksjournalistiek. Bovendien maakt het feit dat de machthebbers van onze planeet inderdaad puur hun eigen belangen dienen – zoals blijkt uit allerlei recente afluisterschandalen en doofpotoperaties – zulke theorieën des te geloofwaardiger.