Nieuws / Artikelen met het woord

57296 artikelen gevonden. Artikel 24651 tot 24655
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 19 november 2013

S&P 500 75% overgewaardeerd

De strijd tussen de bulls & bears is verre van gestreden, al trekt Wall Street vooralsnog zijn eigen plan. Een extreem bearish call trok onze aandacht.

U weet hoe het werkt: diegene die de meest extreme ‘call’ doet, krijgt ook de meeste aandacht in de media. En daar is het natuurlijk gewoon vaak om te doen: media exposure. Vandaag kwam wel een érg bearish call voorbij: de S&P 500 zou maar liefst 75 procent overgewaardeerd zijn.

Bron: goudportal.nl
Geplaatst: dinsdag 19 november 2013

Breaking: BitcoinBubbel stort in!

Op het moment van schrijven stort de waarde van de Bitcoin compleet in elkaar en staat de koers nu onder de $600. De koers ging zelfs even richting de $500 en lijkt te stabiliseren. Gister nog ging de waarde van de Bitcoin keihard door het dak en bereikte zohaast de waarde van 1 troy ounce goud. Toen ging de Bitcoin voor bijna $1100 dollar over de toonbank.

Bron:
Geplaatst: dinsdag 19 november 2013

Manipulatie? Het verkoopadvies van Goldman Sachs

De gedeeltelijke (en nu lijkt tijdelijke) inzakking van de goudprijs werd mede ingeleid door een brief. De donderdag voor het begin van de koersval (vrijdag 12 april) kwam Goddamn  Sachs met een verkoopadvies op goud en een koopadvies voor Amerikaanse staatsobligaties. Uit naspeuringen van het altijd boeiende blog Zero Hedge blijkt nu dat hun volgende zet was om recordhoeveelheden goudtrackers in te slaan en obligaties te verkopen.

We hebben de truc al eerder gezien bij George Soros en voor velen onder u zal het geen verassing zijn, maar het blijft tergend. De reden dat dergelijke acties niet strafbaar zijn is een scheiding binnen de banken of beleggingsinstelling. De advies en vermogensbeheer tak van een bank horen op alle mogelijke manieren gescheiden te zijn van de handelstak van een bank. In bankiersdialect heet dat een Chinese muur. Zoals bij de echte Chinese muur zijn deze meestal afgebrokkeld en nog niet in staat om een natte tosti tegen te houden.

Bron: niburu.co
Geplaatst: dinsdag 19 november 2013

Beperking maximum salaris in Zwitserland?

Op 24 november gaan de Zwitsers naar de stembus om te bepalen of er een einde komt aan onzinnig hoge salarissen.

Het voorstel is dat de hoogst betaalde werknemer binnen een bedrijf niet meer dan 12 keer het salaris mag verdienen van de laagst betaalde.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 19 november 2013

Column Kees de Kort | Een ontzagwekkend laag niveau

Iedereen die zijn naam kan spellen, kan een lening krijgen om een auto te kopen in de VS. Goed voor de autoverkopen, maar het is weer een probleem op termijn, zegt macro-econoom Kees de Kort.