Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 24661 tot 24665
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 28 november 2013

“Miljoenen mensen te dom om vooruit te komen”!

Bovenstaande woorden die als een klap in het gezicht komen van de werkende klasse in Groot-Brittannië maar zelfs van de hele wereld, zijn van niemand minder dan de burgemeester van Londen, Boris Johnson.

Een man en positie met een voorbeeldfunctie, zou je zeggen.  Hij stelt verder dat de kloof tussen arm en rijk onvermijdelijk is, net omdat “miljoenen” mensen gewoon te dom zijn.  Dat de rijken meer en meer scheef worden aangekeken om hun rijkdom noemt hij irrationeel.  Johnson zegt integendeel : Dank Aan De Rijken, de Super-Rijken! Hij noemt ze “Tax Heroes” want het zijn zij die het meeste kopen, het meeste geld uitgeven, de meeste belastingen betalen….(excuseer maar we moeten nu even dringend braken)…

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 28 november 2013

'Aanscherping bijstand in strijd met mensenrechten'

Het voorstel van staatssecretaris Jetta Klijnsma (Sociale Zaken) om de eisen voor de bijstand aan te scherpen zit vol met mensenrechtenschendingen. 

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 28 november 2013

Consumenten miljarden duurder uit met energie

Europese consumenten waren in 2012 miljarden euro's duurder uit bij het afnemen van energie dan was voorzien.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 28 november 2013

China wil olie futures in yuan verhandelen

De Shanghai Futures Exchange wil een nieuwe futuresmarkt voor olie opstarten. In de vrijhandelszone van Shanghai moet het in de toekomst mogelijk zijn om futurescontracten voor ruwe olie te verhandelen in Chinese yuan. Het is de volgende stap in de internationalisering van de yuan en het zoveelste bewijs dat de rest van de wereld zich aan het voorbereiden is op een tijdperk na de dollar.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 28 november 2013

Column Kees de Kort | Niet beter en niet slechter

Er is een reeks Amerikaanse cijfers naar buiten gekomen. Wat valt daar over te zeggen als je ze in perspectief plaatst, Kees de Kort? "Het verhaal dat ik al vaker heb besproken: het sukkelt een beetje voort."