Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 24676 tot 24680
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 18 november 2013

Breaking news: Bitcoin zou wettelijk betaalmiddel zijn

De bitcoin is niet aan te slepen de laatste dagen. Vandaag werd met gemak de horde van $600 uitgenomen. Bitcoin bezitters gokken op een ‘ok.’

Vandaag is er een hearing over de bitcoin (BTC) van de Sentate Banking Committee, meer in het bijzonder de Homeland Security and Governmental Affairs. De beleidsmakers  gaan zich buigen over het fenomeen.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 18 november 2013

Panopticon – de DOCU over uw privacy

Onze privacy staat danig onder druk; emails, telefoongesprekken en faxen worden onderschept door de Amerikaanse spionagedienst NSA; onze bewegingsvrijheid wordt ingeperkt (in Nederland plant de minister van Justitie alvast het traceren van wie binnen-en buitengaat via Schiphol); er zijn de camera’s in openbare ruimtes en op de werkplekken, en eerder vroeger dan later zullen boven Europa drones verschijnen om het ganse continent en al zijn inwoners in de gaten te houden, net als in de States op komst is.

Er is het vingerafdrukken nemen voor een reispas in België en daar wordt zelfs gedacht aan het afnemen van DNA bij elke geboorte….   Wordt 1984 van George Orwell inderdaad werkelijkheid? Want we worden alzo wandelende detectie-objecten die bij het minste geringste “verdacht gedrag” kunnen opgepakt worden!

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 18 november 2013

Goud niet aan te slepen in Thailand, vraag explodeert

Het is al vaker gezegd en geschreven: onze goudvoorraden verhuizen langzaam maar zeker naar Azië. Westerse beleggers geven de voorkeur aan papieren goud, maar de Aziaten opteren voor ‘the real thing’. Ieder zijn voorkeur, zou men kunnen zeggen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 18 november 2013

Bubbels en centrale banken – is er een verband?

Bubbels zijn een belangrijke oorzaak van economische recessies. Als we bubbels kunnen opsporen en ontmantelen, zou dit ervoor kunnen zorgen dat bubbels op tijd ontdekt en onschadelijk gemaakt worden. Dit zou dan veel beter zijn voor de continuïteit van de economie.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 18 november 2013

Sipko Schat weg uit raad van bestuur Rabobank

Sipko Schat treedt per direct terug uit de raad van bestuur van de Rabobank. Schat was verantwoordelijk voor de afdeling waar het zo mis ging met de Libor-affaire. Hij kreeg het vertrouwen van de toezichthouders, maar niet van de aangesloten Rabobank kantoren. Het draagvlak was er niet meer.