Nieuws / Artikelen met het woord

57875 artikelen gevonden. Artikel 24686 tot 24690
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 6 december 2013

Chinese yuan schiet euro voorbij

De Chinese yuan was in oktober na de dollar de populairste munt in de internationale handel. Daarmee gaat de yuan de euro nipt voorbij als tweede grootste wereldmunt. Begin 2012 werd de yuan nog maar voor 1,89% van alle wereldhandel gebruikt als betaalmiddel, maar nu is dat al 8,66%. De dollar is nog steeds oppermachtig en wordt gebruikt voor 80% van alle internationale handel.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 6 december 2013

De schuld gedreven politieke economie

De welvaart van het 'Westen' komt in toenemende mate uit een schuld gedreven politieke economie. De overheid dirigeert in toenemende mate de reële economie. Tegelijkertijd zijn er veel schulden gemaakt, schulden die we als ons spaargeld zijn gaan beschouwen. Een recept voor ellende?

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 6 december 2013

Bitcoin als bedreiging voor bestaande valuta

Marc van der Chijs, sinds begin dit jaar partner bij CrossPacific Capital, een venture capital firma in Vancouver, draagt de virtuele valuta Bitcoin een warm hart toe. Toen begin dit jaar de banken in Cyprus alle rekeningen van hun klanten blokkeerden en rekeninghouders vervolgens mee moesten betalen aan de redding van Cyprus, is hij na gaan denken over het huidige financiële systeem en de macht van banken.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 6 december 2013

Geheim overleg in Berlijn over banken EU

De Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble houdt vandaag in Berlijn geheim overleg met onder anderen de Nederlandse Eurogroep-voorzitter Jeroen Dijsselbloem om te praten over de plannen voor de Europese bankensector. Dat meldde de Duitse krant Handelsblatt donderdag op basis van bronnen in Berlijn en Brussel.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 6 december 2013

'Geheim overleg in Berlijn over banken EU'

De Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble houdt vrijdag in Berlijn geheim overleg met onder anderen Eurogroep-voorzitter Jeroen Dijsselbloem om te praten over de plannen voor de Europese bankensector.