Nieuws / Artikelen met het woord

57321 artikelen gevonden. Artikel 24686 tot 24690
Bron: vice.com
Geplaatst: dinsdag 19 november 2013

Hoeveel zijn bitcoins nou echt waard?

De bitcoin gaat nog steeds lekker. Nu de marktwaarde van de ‘cryptocurrency’ voorbij de $400 per stuk is gevlogen, vond de Amerikaanse senaat het belangrijk genoeg om een hoorzitting over virtuele valuta te houden. Wat in wezen alleen maar een wiskundig model en wat open source code is, heeft nu een totale marktomvang van 3.2 miljard euro.

Bron: hol.es
Geplaatst: dinsdag 19 november 2013

Schuldencrisis: moderne slavernij

Je schept als Centrale Bank geld uit het niets. Je vraagt rente over dat geld door met name aan overheden te lenen die doorgaans meer schulden maken (financiële economie). Die overheid betaalt de rente door belasting te heffen op reële producten voortkomend uit de productiviteit van de burger (reële economie). Voilà de aansluiting tussen reële en financiële economie.

Telkens wordt de onmacht van de verslaafde mens benut om meer macht te neer te leggen bij de Centrale Banken.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 19 november 2013

'Nederlandse economie blijft krimpen'

De Nederlandse economie blijft zwak en zal ook volgend jaar nog licht krimpen. Dat voorspelt de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) in haar dinsdag gepubliceerde Economic Outlook.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 19 november 2013

Belgische belastingdruk blijft bij de hoogste ter wereld

De belastingdruk voor bedrijven in België blijft bij de hoogste ter wereld. Dat blijkt uit het rapport 'Paying Taxes 2014', waarin PricewaterhouseCoopers (PwC) en de Wereldbank de belastingsystemen van 189 landen bestuderen. Op de ranglijst van de totale belastingdruk staat België op plaats 161. Dat heeft PwC vandaag bekendgemaakt in een persbericht.