Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 24691 tot 24695
Bron: Goudvergelijken.nl
Geplaatst: maandag 18 november 2013

Vooruitziend China koopt en bouwt goudkluizen

Een reusachtige kluis, waar maar liefst 2000 ton goud in bewaard kan worden is in Shanghai geïnstalleerd. Gekocht op de groei, zoals mijn moeder vroeger altijd zei, wanneer ze een trui voor me kocht die nog wat te groot was. Waarschijnlijk zal deze kluis wel weer vlug gevuld raken, want er is afgelopen tijd veel goud gekocht, het zal voor heel het jaar 2013 rond de 1000 ton uitkomen, aldus de World Gold Council.  Dat zou dan een stijging van 29% zijn in vergelijking met vorig jaar. China zal hierdoor India voorbij streven als grootste koper van goud ter wereld.

[...]

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 18 november 2013

Betalingsachterstand op hypotheken in Ierland naar 17%

De betalingsachterstand op hypotheken blijft maar stijgen in Ierland. Was er eind 2009 nog een achterstand van tenminste 90 dagen op 5% van de uitstaande hypotheken, nu is dat al 17%. Veel banken zitten in hun maag met slechte leningen en moeten nog driekwart van deze probleemhypotheken herstructureren. 

Bron: deondernemer.nl
Geplaatst: maandag 18 november 2013

Defensie-bedrijven under cyberattack

Bedrijven werkzaam in de defensie-industrie zijn bezorgd over het toenemende aantal pogingen van landen en criminele bendes om in hun netwerken in te breken, schrijft het FD.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 18 november 2013

Bitcoin knalt door het dak

De grote massa lijkt nu pas echt oog te krijgen voor de bitcoin. En dat heeft nogal gevolgen. Het feestje voor bitcoin eigenaren en miners lijkt niet te stuiten.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 18 november 2013

Is deflatie iets om schrik voor het hebben?

Als overheid – eender welke – is deflatie zeker iets om te vrezen.  Letterlijk betekent dit de krimp van de geldhoeveelheid.  Nu zult u zeggen : dat is toch zeker niet aan de orde want alle grote overheden – Verenigde Staten, Japan en de EU – drukken geld bij als gek.  En toch…het is hun grootste schrik, dat waar ze ‘s nachts zwetend van wakker worden.  Wij als burgers zien dit gevaar niet maar hoeven het ook helemaal niet te vrezen want het zou betekenen lagere prijzen.  Een economie kan alleen maar groeien door meer bestedingen, meer uitvoer, meer consumentenuitgaven.  Wanneer de prijzen van allerhande in dalende trend gaan zullen consumenten en investeerders hun uitgaven uitstellen in de zin van “morgen wordt alles toch goedkoper”.  Maar dan heb je de poppetjes wel aan het dansen; een Japan-scenario zoals van 1989 tot 2013 zien overheden heel ongaarne komen, terwijl het voor de burger dan net fijn wordt.