Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 24716 tot 24720
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 27 november 2013

Huizencrisis VS terug van weggeweest?

De Huizenbubbel van 2006/2007 in de States die leidde tot de Kredietcrisis van 2008 – waarvan we allemaal nog de gevolgen dragen – lijkt terug van weggeweest, althans in Noord-Amerika.  Noem het Huizencrisis BIS.  Reuters heeft het op zijn voorpagina : Leners hebben meer en meer moeite de afbetalingen van hun hypotheek na te komen; leningen die ze maakten tijdens en voor de huizenbubbel, een trend die een nieuwe klap kan toedienen aan de grote banken van het land.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 27 november 2013

Nieuw onderzoek: rommelden banken ook met de goudprijs?

De Duitse toezichthouder op de financiële markten, Bafin, onderzoekt hoe individuele banken participeren in het vaststellen van goud- en zilverprijzen.

Bron: hln.be
Geplaatst: woensdag 27 november 2013

Groot-Brittannië wil uitkeringen voor nieuwe EU-immigranten indijken

27/11/13 - 10u52  Bron: Reuters © getty. De Britse premier David Cameron heeft vandaag gezegd dat hij het moeilijker wil maken voor immigranten uit de Europese Unie om toegang te krijgen tot de Britse sociale zekerheid. Met Europa wil hij de wetten van vrij verkeer van personen heronderhandelen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 27 november 2013

Britse economie groeit 0,8 procent

De Britse economie is in het derde kwartaal met 0,8 procent gegroeid. Dat maakte het nationale statistiekbureau woensdag bekend op basis van een tweede raming, die gelijk was aan de eerste schatting.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 27 november 2013

Maandbudget levert 40 procent Belgische gezinnen problemen op

Meer dan vier op tien Belgische gezinnen ondervinden problemen om met hun maandbudget alle uitgaven te dekken. Dat is de conclusie van een onderzoek van consumentenorganisatie Test-Aankoop bij dertienhonderd gezinnen. Eén op vijf gezinnen zegt echter geregeld of maandelijks met een tekort geconfronteerd te worden. Test-Aankoop voegt er aan toe dat de financiële toestand van de Belgische gezinnen nog verder achteruit gaat. Daarbij voert meer dan de helft aan financieel minder mogelijkheden te hebben dan vijf jaar geleden. Bovendien zegt 40 procent dat zijn financiële situatie ook het voorbije jaar nog verder is achteruit gegaan. Daardoor moeten vele gezinnen volgens Test-Aankoop op de uitgaven besparen. Meer dan de helft moet zijn vakantieplannen terugschroeven, terwijl 30 procent moeilijkheden heeft om medische zorgen te betalen en 20 procent gewag maakt van problemen met voedselaankopen. (MH)