Nieuws / Artikelen met het woord

58123 artikelen gevonden. Artikel 24716 tot 24720
Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 17 december 2013

De grote leugen? Geen 33% maar 45% loontrekkende publieke tewerkstelling in België

Niet 33%, maar 45% van de Belgen zijn loontrekkenden in de publieke tewerkstelling. Dat meldt socioloog Jan Hertogen in zijn nieuwsbrief:

'Niet zoals De Tijd, De Morgen of Itinera menen te weten: geen 33% maar 45% loontrekkende publieke tewerkstelling in België. 42,5% Vlaams, 44,5% Brussels en 50,4% voor het Waals gewest, dat hiermee in 2012 voor het eerst boven de 50% uitkomt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 17 december 2013

China: economische groei zal versnellen

De harde landing van China’s economie waar sommigen op hadden gerekend is er niet gekomen. De kleine groeivertraging die we hebben gezien is een fenomeen van voorbijgaande aard, en ook iets wat ons niet echt wist te verbazen. Inmiddels zit de Chinese economie echter opnieuw aardig op het goede spoor.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 17 december 2013

Protestweek tegen besparingsbeleid in Portugal

De grootste vakbond van Portugal, de CGTP, heeft vandaag een week van protestacties afgetrapt. De vakbond neemt het strenge besparingsbeleid van de centrumrechtse regering niet. De landelijke 'week van verontwaardiging, protest en strijd' zal gevuld worden met stakingen, optochten en bijeenkomsten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 17 december 2013

Google expandeert in… robots

Het management van Google leunt bepaald niet achterover. En het bedrijf beperkt zich ook niet tot slechts het internet, Android en Google Glass. De aandacht richt zicht zich meer en meer op… robots!

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 17 december 2013

Goud: geen tapering in december, dan een herstel naar $1.300

Een spannende week voor beleggers die goud bezitten. De Fed zal deze week besluiten of zij vrolijk volop geld blijft printen, of dat er eindelijk een begin wordt gemaakt met het afbouwen van quantitative easing.