Nieuws / Artikelen met het woord

57876 artikelen gevonden. Artikel 24736 tot 24740
Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: woensdag 4 december 2013

Tweehonderd jaar Koninkrijk

Ons land viert de komende twee jaar het 200-jarige bestaan van Koninkrijk Nederland. Voor 1813 waren Nederland en Belgie nog één vorstendom en in 1815 werden pas de nieuwe grenzen van Nederland vastgelegd. Het Gouden Tientje is een munt die rond dezelfde tijd zijn intrede deed, een munt naar Frans voorbeeld. Meer daarover leest u op Goudstandaard.com.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 4 december 2013

Goldman Sachs: dé vier factoren die bepalend zullen zijn in 2014

Goldman Sachs steekt als invloedrijke zakenbank behoorlijk zijn nek uit qua voorspellingen van de financiële markten. De zakenbank noemt een viertal factoren die van doorslaggevend belang zijn in 2014.

Het is weer eens zo ver: de dagen worden korter, de nachten langer. De donkerste periode van het jaar is aangebroken en beleggers weten inmiddels wel wat dat betekent. De periode van de eindejaarslijstjes breekt aan: iedereen die iets te betekenen heeft in de financiële wereld komt vertellen wat er volgend jaar zou kunnen gebeuren.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 4 december 2013

Golfstaten richten nieuwe muntunie op

De Golfstaten Bahrein, Koeweit, Qatar en Saoedi-Arabië introduceren eind december een nieuwe gemeenschappelijke munt. De waarde van deze valuta zou gekoppeld worden aan de dollar. De keuze om de munt te koppelen aan de dollar in plaats van aan een mandje van valuta is niet economisch, maar politiek gedreven. Dat schrijft een Arabische nieuwssite op basis van een goed ingevoerde bron.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 4 december 2013

Een groot probleem voor Bitcoin

Is Bitcoin als geld wel een goed idee?

Maar er zitten veel speculanten in Bitcoin. De reden dat iedereen Bitcoins wil hebben is omdat de prijs stijgt. Papieren fiat geld wordt omgezet naar Bitcoins om er later meer fiat geld uit te halen. Op deze manier gaat Bitcoin zijn doel voorbij als alternatief op fiatgeld.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 4 december 2013

Dit is waarom de markten niet snel zullen crashen

Onderstaande video vergelijkt de crash van de markten in 2001 en 2008 met de markten van vandaag. Technisch gezien is er totaal nog geen enkele aanleiding die een crash van de markten voorspelt. Dit betekent dat enkel een "black swan" event de markten een halt kan toeroepen, zonder dit zullen de aandelenmarkten blijven stijgen.