Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 24746 tot 24750
Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 26 november 2013

Bonusplafond voor banken vanaf 2015

Het bonusplafond dat minister Dijsselbloem van Financiën wil instellen bij in de hele bankensector zal gaan gelden vanaf januari 2015.

Bron:
Geplaatst: dinsdag 26 november 2013

'Universeel basisinkomen is zo gek nog niet'

Er is veel te doen rond het basisinkomen. Volgens The New York Times wordt op cocktailparty’s in Berlijn bijna over niets anders meer gesproken en heeft het idee ook de aandacht getrokken van Amerikaanse beleidsmakers.

Onder de voostanders van een basisinkomen vinden we onder meer expert op het gebied van ongelijkheid Sir Tony Atkinson van de Oxford-universiteit.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 26 november 2013

Kabinet wil geen lokale aanpak topinkomens

De gemeente Rotterdam kondigde begin vorige maand aan vanaf 2015 zorginstellingen te willen korten op hun subsidies als hun bestuursleden meer verdienen dan een minister. Ook Amsterdam is met een dergelijke maatregel bezig. Daarmee lopen de gemeenten vooruit op de landelijke regeling die vanaf 2020 gaat gelden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 26 november 2013

Schokkende video: Hoe banken écht werken (Deel 1)

We zijn allemaal opgegroeid met het idee dat wanneer we geld sparen en naar de bank brengen, dat dit geld door de bank mooi wordt bijgehouden tot we het weer nodig hebben. Maar onze centen worden niet door de banken bijgehouden, zelfs de digitale cijfers worden niet door een bank aangehouden in een grote kluis. De meeste onder ons weten niet hoe een bank precies werkt en vele economische modellen zijn gebaseerd op een verdeerde perceptie van het financieel systeem.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 26 november 2013

Column Kees de Kort | All time highs, maar waarom?

De kloof tussen de financiële markten en de economische realiteit wordt steeds groter, benadrukt BNR's Kees de Kort nog maar eens. "Heel opmerkelijk. De afgelopen jaren hebben de autoriteiten álles uit de kast getrokken om de economische groei op gang te brengen. Maar de resultaten zijn beperkt."