Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 24746 tot 24750
Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 15 november 2013

Robobank ziet tekenen van prijsherstel op woningmarkt

De Rabobank signaleert de eerste tekenen van prijsherstel op de woningmarkt. 

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: vrijdag 15 november 2013

Leve Janet Yellen : groen licht voor…àlles!

Kijk, we leven al lang niet meer in normale tijden waar het beleggen, in het bijzonder de beurzen betreft.  Fundamenten van honderden jaren zoals bedrijfsresultaten, winstmarges, koers/winstverhoudingen en perspectieven voor de diverse sectoren zijn niet meer van belang.  Het enige dat nog telt en wat die beurzen almaar hoger stuwt is : funny money, vooral funny dollars die maar blijven komen vanuit de States.

Een goed voorbeeld van hoe verdraaid de blik van beleggers geworden is : goed economisch nieuws wordt slecht nieuws want dan verhoogt het risico dat de geldstroom van 1000 miljard dollar per jaar richting beurs zal opdrogen.  Slecht economisch nieuws wordt dus aanzien als goed nieuws.  Noem het een vreemde hersenkronkel, een nieuwe beurslogica maar het is wel een feit.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 15 november 2013

Jim Rogers ziet tekenen van een zware crash

Legendarische beursgoeroe Jim Rogers zit het allemaal pessimistisch in. We verliezen allemaal aan de valutaoorlog zegt hij op Virtual Strategie, een valutaoorlog heeft nog nooit een winnaar opgeleverd. Zolang als de politici ervoor kunnen zorgen dat de centrale banken blijven printen, zal de situatie alleen maar erger worden.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: vrijdag 15 november 2013

ECB: "Negatieve rente en nieuw opkoopprogramma mogelijk"

Volgens Peter Praet kan de ECB de rente verlagen of een nieuw programma opstarten om banken van meer liquiditeit te voorzien. Daarmee kan de kredietverlening van banken aan burgers en bedrijven een nieuwe impuls krijgen, zodat de economische groei en de inflatie in de Eurozone weer wat aantrekken. De inflatie was in oktober slechts 0,7%.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 15 november 2013

Het basisinkomen: is het een goed idee om mensen te betalen omdat ze... leven?

De Zwitserse bevolking trekt binnenkort naar de stembus. De inzet van het referendum? Een gegarandeerd basisinkomen van 2.500 Zwitserse Frank of 2.027 euro, met daaraan geen enkele verplichting gekoppeld. Annie Lowry sprak voor de New York Times met de geestelijke vader van het plan, econoom Enno Schmidt.