Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 24751 tot 24755
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: vrijdag 15 november 2013

ECB: "Negatieve rente en nieuw opkoopprogramma mogelijk"

Volgens Peter Praet kan de ECB de rente verlagen of een nieuw programma opstarten om banken van meer liquiditeit te voorzien. Daarmee kan de kredietverlening van banken aan burgers en bedrijven een nieuwe impuls krijgen, zodat de economische groei en de inflatie in de Eurozone weer wat aantrekken. De inflatie was in oktober slechts 0,7%.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 15 november 2013

Het basisinkomen: is het een goed idee om mensen te betalen omdat ze... leven?

De Zwitserse bevolking trekt binnenkort naar de stembus. De inzet van het referendum? Een gegarandeerd basisinkomen van 2.500 Zwitserse Frank of 2.027 euro, met daaraan geen enkele verplichting gekoppeld. Annie Lowry sprak voor de New York Times met de geestelijke vader van het plan, econoom Enno Schmidt.

Bron: blog.nl
Geplaatst: vrijdag 15 november 2013

Nieuw initiatief – Nederland Collectief

Samen gas en stroom scherp inkopen. Vanuit deze gedachte is er een nieuwe website gelanceerd door de oprichters van Bespaarwijzer.nl. Er zijn meerdere vergelijkbare inkoopcollectieven, maar Nederland COLLECTIEF gaat voor de scherpste energieprijs.

Bron: blogspot.nl
Geplaatst: vrijdag 15 november 2013

Europese privacytoezichthouders onderzoeken beveiliging bankgegevens

De Belgische en Nederlandse privacytoezichthouders stellen een onderzoek in naar de beveiliging van de betalingsnetwerken van de organisatie SWIFT (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication). Directe aanleiding hiervoor is onder meer berichtgeving in internationale media dat buitenlandse inlichtingendiensten - mogelijk de NSA - naar Europees recht onrechtmatige toegang tot het financiële gegevensverkeer bij SWIFT zouden hebben.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: vrijdag 15 november 2013

Fraude bij de Rabobank: Boete belastingtechnisch interessant

Fraude bij de Rabobank | Het begint een ware soap te worden daar aan de Beneluxlaan in Utrecht waar de hoge heren van de Rabobank huizen. Er zijn namelijk nog al wat ontwikkelingen gaande waar men vooraf niet echt rekening hadden gehouden. Nadat eerder deze week de SP aandrong bij minister Opstelten om de nog werkzame verdachte fraudeplegers strafbaar te stellen, heeft ook de VVD een voorstel ingediend om het het OM makkelijker te laten maken strafrechtelijk te kunnen vervolgen. Lastige situatie voor minister Opstelten: hij heeft vorige week juist geschikt met de Rabobank voor 70 miljoen euro, waarmee strafrechtelijke vervolging is afgekocht.

Is de Rabobank politiek Den Haag toch net even iets te snel af geweest.