Nieuws / Artikelen met het woord

57264 artikelen gevonden. Artikel 24761 tot 24765
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 14 november 2013

532 handelsdagen zonder correctie – is dit nog gezond?

De S&P 500 heeft al een reeks neergezet van 532 handelsdagen zonder correctie van 10 procent. Is dit uitzonderlijk? Is dit wel gezond te noemen? We vieren momenteel de verjaardag van de versnelde stijging van de S&P 500 en dit maakt steeds meer handelaars nerveus - aldus Daily Reckoning.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 14 november 2013

Liechtenstein gaat bankgeheim opheffen

Liechtenstein wil over een jaar niet langer te boek staan als een land waar zwart geld geparkeerd kan worden. Het vorstendom wil ophouden belastingontduikers van dienst te zijn en zal toetreden tot de Internationale Conventie voor Wederzijdse Administratieve Bijstand in Belastingzaken, zo heeft het vandaag laten weten.

Bron: hetkanwel.net
Geplaatst: donderdag 14 november 2013

Belastingvoordeel elektrische auto's

Een elektrische auto rijden is voor ondernemers nog aantrekkelijker, omdat zij in aanmerkingen komen voor speciale regelingen. Helaas gelden een aantal regels alleen dit jaar nog. Als je dus overweegt om een auto aan te schaffen, doe dat dan dit jaar nog.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 14 november 2013

Over vrijheid en het streven ernaar

Over vrijheid en het streven ernaar. De Belg Michel Bauwens is cyberfilosoof, futuroloog, econoom, ondernemer. Vele namen worden hem gegeven om te trachten zijn persoon samen te vatten.  Hij staat niet voor niets bij de 100 meest inspirerende mensen voor een duurzame toekomst van het Post Growth Institute.  Zijn nieuwe boek heet wat bombastisch “De wereld redden“.

Bauwens schrijft over commons of het gemeentegoed; rijkdommen die aan niemand en iedereen (zouden moeten) toebehoren: lucht, water, grondstoffen maar ook publieke ruimtes, bibliotheken, kennis en waarden, taal en zelfs Wikipedia.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 14 november 2013

Duizenden banen weg bij Lockheed Martin

Lockheed Martin, 's werelds grootste defensieconcern die onder meer de JSF bouwt, schrapt de komende tijd 4000 banen. Dat maakte de Amerikaanse onderneming vandaag bekend.