Nieuws / Artikelen met het woord

57627 artikelen gevonden. Artikel 24761 tot 24765
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 26 november 2013

Japans grootste pensioenfonds moet steeds meer risico’s nemen

‘s Werelds grootste pensioenfonds komt uit Japan: met circa $2,000 mrd onder beheer zijn het lastige tijden. De lage rente dwingt dit soort pensioenreuzen tot het nemen van steeds grotere risico’s.

Bron: geenstijl.nl
Geplaatst: dinsdag 26 november 2013

Erik de Vlieger kondigt nieuwe vastgoedfraude aan

Eerder vanmiddag op BNR: een rondje tweets voorlezen met @EWdeVlieger. Dan kom je altijd wel iets tegen waar je op voort kan borduren. Codewoord du Jour: Blackrock. Amerikaans bedrijf, grootse vermogensbeheerder ter wereld en de nieuwe bouw- en vastgoedfraude in wording. Volgens De Vlieger. Blackrock is door De Nederlandsche Bank ingeschakeld om de vastgoedportefeuille van Nederlandse banken in kaart te brengen en dat heeft de nodige wenkbrauwen doen fronsen. Dijsselbloem kan dan wel brieven aan de Kamer schrijven waarin hij het over Chinese Walls tegen belangenverstrengeling heeft, dat deed hij pas nádat de SP Kamervragen stelde over Blackrock, dat een belang van 4,36 procent in ING heeft maar dus wél hun vastgoedportefeuille moet gaan keurmerken. Of daar al mee bezig is, zelfs, want het MinFin probeerde de samenwerking met Blackrock geheim te houden. Het was NRC dat daar een een stokje voor stak. En het is Erik de Vlieger, zakenman, investeerder en ex-verdachte, die er nu het fijne van wil weten. Met een Wob-verzoek, want met het kleuterklas-antwoord van MinFin Dijsselbloem neemt hij geen genoegen. Want de bankencrisis is ook met dit soort huichelachtige, geheimzinnige gerotzooi in de financiële wereld begonnen. Waarom Erik de Vlieger, zelfverklaard mafkees alsook roeptoeter, deze taak op zich neemt? Vanwege de levensles die hij van zijn overleden vriend Prof. Van Frikschoten ( vzmh) heeft geleerd: "Iemand moet het doen." Occupy Dijsselbloem!

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 26 november 2013

Slecht nieuws voor de Europese arbeidsmarkt

Wie redt Europa (of toch zeker zij die nog werk hebben en het hopen te behouden, en natuurlijk het werklozenleger van 26 miljoen Europeanen dat alsnog hoopt op een baan)? Misschien Jean wel? Jean Baptiste Dumont gaat in opdracht van de neoliberale denktank European Adam Smith Foundation op zoek naar opportuniteiten in de Europese crisis.  Eerder maakte hij al het cultprogramma “Jean wordt Vlaming” en nu komt hij dus met “Jean redt Europa”, opnieuw satirisch, in Vlaanderen te zien op TV in 8 afleveringen.  “

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 26 november 2013

Deze uitstekende analyse voorspelt het einde van de stierenmarkt,… in goud

Technische analyse kan soms akelig waar zijn. Hoe we ook hameren op de sterke fundamenten van de goudmarkt, deze technische analyse van de goudmarkt haalt heel de stierenmarkt onderuit en voorspelt niets anders dan een dalende goudprijs; op korte termijn - op middellange termijn en vermoedelijk ook op lange termijn, aldus Gold Silver Worlds

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: dinsdag 26 november 2013

Kunnen de goudmijnen de lagere goudprijs nog wel verdragen?

De daling van de goudprijs zet de mijnbouwsector verder onder druk. Hun winstmarge komt steeds meer onder druk te staan, omdat de productiekosten blijven stijgen en steeds dichter bij de goudprijs komen. Hoe hoog zijn de kosten voor giganten als Barrick Gold, Goldcorp en Newmont Mining?