Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 24776 tot 24780
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 26 november 2013

Goud: krijgen we horror of een mega short squeeze?

Uit een eerder artikel van deze morgen blijkt dat bijna alle technische indicatoren op rood staan voor de goudprijs. Indien we dit jaar geen forse stijging meer zien, komen de technische indicatoren voor de lange termijn ook in het rood te staan. Die forse stijging kan er misschien nog komen in de vorm van een mega short squeeze - anders dreigt er horror voor de goudprijs.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 26 november 2013

VDAB zoekt ingenieurs in Griekenland

Vandaag en morgen zijn VDAB en een zevental Belgische werkgevers aanwezig op een jobbeurs in de Griekse steden Athene en Thessaloniki. "Het is de eerste keer dat we in Griekenland op zoek gaan naar kandidaten om onze vacatures in te vullen. Twee jaar geleden deden we hetzelfde in Spanje en Portugal", zegt Gert De Buck van de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 26 november 2013

India hervat betaling Iraanse olie in euro's

Nu de sancties tegen Iran versoepeld zijn kan India weer rechtstreeks betalen voor de olie uit Iran. Dat doet ze niet met dollars, maar met euro's...

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 26 november 2013

Japans grootste pensioenfonds moet steeds meer risico’s nemen

‘s Werelds grootste pensioenfonds komt uit Japan: met circa $2,000 mrd onder beheer zijn het lastige tijden. De lage rente dwingt dit soort pensioenreuzen tot het nemen van steeds grotere risico’s.

Bron: geenstijl.nl
Geplaatst: dinsdag 26 november 2013

Erik de Vlieger kondigt nieuwe vastgoedfraude aan

Eerder vanmiddag op BNR: een rondje tweets voorlezen met @EWdeVlieger. Dan kom je altijd wel iets tegen waar je op voort kan borduren. Codewoord du Jour: Blackrock. Amerikaans bedrijf, grootse vermogensbeheerder ter wereld en de nieuwe bouw- en vastgoedfraude in wording. Volgens De Vlieger. Blackrock is door De Nederlandsche Bank ingeschakeld om de vastgoedportefeuille van Nederlandse banken in kaart te brengen en dat heeft de nodige wenkbrauwen doen fronsen. Dijsselbloem kan dan wel brieven aan de Kamer schrijven waarin hij het over Chinese Walls tegen belangenverstrengeling heeft, dat deed hij pas nádat de SP Kamervragen stelde over Blackrock, dat een belang van 4,36 procent in ING heeft maar dus wél hun vastgoedportefeuille moet gaan keurmerken. Of daar al mee bezig is, zelfs, want het MinFin probeerde de samenwerking met Blackrock geheim te houden. Het was NRC dat daar een een stokje voor stak. En het is Erik de Vlieger, zakenman, investeerder en ex-verdachte, die er nu het fijne van wil weten. Met een Wob-verzoek, want met het kleuterklas-antwoord van MinFin Dijsselbloem neemt hij geen genoegen. Want de bankencrisis is ook met dit soort huichelachtige, geheimzinnige gerotzooi in de financiële wereld begonnen. Waarom Erik de Vlieger, zelfverklaard mafkees alsook roeptoeter, deze taak op zich neemt? Vanwege de levensles die hij van zijn overleden vriend Prof. Van Frikschoten ( vzmh) heeft geleerd: "Iemand moet het doen." Occupy Dijsselbloem!