Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 2481 tot 2485
Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 1 maart 2017

Trumps werk begint

De toespraak van Trump voor het Amerikaanse parlement van afgelopen nacht had eigenlijk niet echt veel om het lijf. Een appèl aan het parlement om samen te werken is voor Trumps doen wellicht opmerkelijk, in feite was het niet echt bijzonder. Wél was het onmiskenbaar de Trump-agenda, die moet worden waargemaakt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 1 maart 2017

Goudmijnaandelen krijgen mokerslag … maar er is ook goed nieuws

Afgelopen maandag kregen goudmijnaandelen een serieuze slag van de hamer. Goudmijnaandelen daalden 5% à 10% op een dag en staan daarmee terug op het niveau van een maand geleden. Maar dergelijke verkoopgolven zijn ‘normaal’ voor de sector en er vormt zich ook een positief patroon.

Het was waarschijnlijk even schrikken voor de aandeelhouders van goudmijnaandelen. Terwijl de goudprijs op hetzelfde niveau bleef, zakte goudmijnaandelen volledig door het ijs. Met een daling van zo’n 5% voor goudmijnen en 10% voor junior goudmijnen was een ware slachtpartij.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 1 maart 2017

Chinese pakjesbezorger wordt op 1dag 3e rijkste Chinees

Stel je voor dat je op een dag $2 miljard rijker werd. Het overkwam Wang Wei, oprichter van S.F. Express. Hij bracht, net als vele sectorgenoten de laatste maanden, zijn bedrijf naar de aandelenmarkt. Dit levert hem een netto vermogen op van $26,5 miljard op de Bloomberg Billionaires Index. Hij is daarmee de 3e rijkste Chinees.

Wang Wei begon zijn carrière als pakjesbezorger in de jaren ’90 toen het eigenlijk nog illegaal was. In die periode mocht enkel het Chinese staatsbedrijf post bezorgen. Het duurde tot 2009 tot de Chinese overheid toestemming gaf aan private ondernemingen om post en pakjes te bezorgen. Maar dat weerhield Wei er niet van een imperium uit te bouwen.

Het is dan ook een gouden tijdperk voor pakjesbezorgers. Met de opmars van Alibaba – de Chinese Amazon – groeit de sector enorm hard. De laatste maanden zijn er dan ook al verschillende pakjesbedrijven naar de aandelenmarkt getrokken om kapitaal op te halen. Het wordt een race naar eten of gegeten worden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 1 maart 2017

Bitcoin rivaal Eretheum steeg dit jaar al 100% en staat voor een belangrijke doorbraak

Ethereum is de grootste uitdager van Bitcoin. De 2e populairste cryptomunt steeg dit jaar al bijna 100% tegenover ongeveer 25% voor Bitcoin. Met een marktkapitalisatie van $1,5 miljard is Ethereum een kleine speler, maar daar kan dit jaar verandering in komen. De cryptomunt plant een revolutionaire aanpassing.

Net als Bitcoin is Ethereum een cryptomunt gebaseerd op de blockchaintechnologie. Meer informatie over blockchain kan je lezen in deze handige gids. Maar het komt er simpel gezegd op neer dat computers complexe raadsels moeten oplossen om de munten te ‘mijnen’. Dat maakt de blockchaintechnologie zo uniek en efficiënt.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 1 maart 2017

Geen schuldverlichting voor Griekenland

Griekenland moet geen bail-in krijgen waarbij de schuldeisers hun verlies moeten nemen. Dat zei de plaatsvervangend minister van Financiën van Duitsland, Jens Spahn, in een interview met de Duitse radiozender Deutschlandfunk. Hij verwacht nog steeds dat er een overeenkomst bereikt zal worden met het IMF waarin geen schuldverlichting is meegenomen.