Nieuws / Artikelen met het woord

58135 artikelen gevonden. Artikel 24821 tot 24825
Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: donderdag 12 december 2013

Regels omvallen banken al in 2016 van kracht

Onderhandelaars van het Europees Parlement en de Europese Raad hebben woensdagavond een akkoord gesloten over het versneld invoeren van nieuwe regels, die de belastingbetaler moeten ontzien bij een eventuele ontmanteling van een bank.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 12 december 2013

Het moderne geld krijgt steeds meer vorm

Bitcoin heeft al veel gerealiseerd in zijn jonge bestaan. De populariteit van Bitcoin heeft ervoor gezorgd dat het ene na het andere alternatief wordt gelanceerd. Als zelfs een bank als JP Morgan overweegt om een eigen virtuele munt te lanceren, dan kunnen we toch wel spreken dat het moderne financiële systeem een totaal andere vorm begint aan te nemen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 12 december 2013

Goud eind 2013 op $1.350

Goud ligt er de afgelopen dagen, eigenlijk sinds vrijdag, tamelijk sterk bij. Volgens één aandelenstrateeg ligt een slotkoers per jaareinde van $1.350 voor de hand. Dat zou toch nog een aardige opsteker zijn voor de goud bulls.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 12 december 2013

Bitcoins veranderen de toekomst, vandaag

Of u het nu leuk vindt of niet, bitcoins zijn een blijvertje en zullen de nabije toekomst drastisch en blijvend veranderen. Die boodschap werd luid en duidelijk gebracht op de ‘Le Web’ conferentie in Parijs deze week.

Bitcoins zijn in korte tijd niet meer weg te denken uit de media. De introductie in 2009 verliep tamelijk stilletjes, de grote doorbraak van de cryptovaluta kwam pas dit jaar. Anders kunnen we het toch niet stellen van den digitale ‘munt’ die van amper $15 naar boven de $1.200 schoot in luttele maanden. Dat er iets bijzonders aan de hand is, moge duidelijk zijn. Wat ook duidelijk is: voor veel consumenten is het een ongrijpbaar, onbegrijpelijk fenomeen en daarmee ook een te-ver-van-mijn-bed-show voor de meesten. Of dat ook zo blijft, is vers twee.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 12 december 2013

Ook een wereld reservemunt is niet immuun voor hyperinflatie

Vele beweren dat de Amerikaanse dollar niet ten prooi kan vallen aan hyperinflatie omdat het de wereldreservemunt is. Volgens Dr. Jeffrey Lewis van Silver Coin Investor kan dit snel veranderen. De Verenigde Staten straft diegene die rond de Amerikaanse dollar willen gaan, maar die macht is ook beperkt. Als de alliantie van tegenstanders te groot wordt, kan de hegemonie van de Amerikaanse dollar snel breken.