Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 24831 tot 24835
Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 13 november 2013

Britse werkloosheid op laagste peil in 3 jaar

De Britse werkloosheid is in het derde kwartaal gedaald tot 7,6 procent van de beroepsbevolking, tegen 7,7 procent in de voorgaande 3 maanden. 

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 13 november 2013

ECB raakt stilaan zonder wapens

Wat voor mogelijkheden heeft de ECB nog nu het rentewapen leeg raakt? Bevat de trukendoos van ‘Super Mario’ voldoende materiaal om de markten te blijven pleasen?

De ECB verraste afgelopen vrijwel iedereen door onverwacht de benchmark rate met 25 basispunten te verlagen. De Europese rente staat nu op een historisch dieptepunt en dat wil zeggen dat er niet veel ruimte is om nog aan de rente te sleutelen.

Bron: deondernemer.nl
Geplaatst: woensdag 13 november 2013

U armer, zij rijker

Terwijl uw koopkracht er steeds verder op achteruitging, zijn de allerrijksten er dus juist op vooruit gegaan. Dat concludeert Quote bij de presentatie van de jaarlijkse Quote 500. Ondanks de economische crisis is het gezamenlijke vermogen van de rijkste Nederlanders dit jaar opnieuw gestegen. Mede geholpen door een gunstige beurskoers zagen de allerrijksten hun vermogen met 6,14 procent toenemen, tot een totaal van 113,1 miljard euro. Dit meldt de dinsdag verschenen jongste editie van de Quote 500, het blad met de jaarlijkse lijst van rijkste Nederlanders en rijkste families.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 13 november 2013

Prijzen in Griekenland op laagste niveau in 50 jaar; ook Spanje in greep van deflatie

ShoppingDe Griekse consumptieprijzen – voor goederen van melk en brood tot medicijnen – daalden vorige maand met twee procent en staan nu volgens een overheidsrapport (PDF) op hun laagste punt sinds 1962. Tegenover vorig jaar zijn alle prijzen gedaald, die van alcohol en tabak uitgezonderd.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 13 november 2013

Valutacrisis in Venezuela

In Venezuela loopt het helemaal uit de hand. De inflatie is gestegen naar 54% en op de zwarte markt worden dollars verhandeld voor negen keer de officiële wisselkoers. Winkels mogen hun prijzen niet verhogen en kunnen daardoor amper het hoofd boven water houden. President Maduro geeft valutahandelaren en winkeliers de schuld van de stijgende prijzen.