Nieuws / Artikelen met het woord

58164 artikelen gevonden. Artikel 24841 tot 24845
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 12 december 2013

Europa wordt het volgende decennium de economische supermacht

Europa is hard op weg om het volgende decennium uit te groeien tot dé mondiale economische supermacht, daarbij de VS, China en Japan voorbij strevend.

Wie de Europese economie van dichtbij bekijkt, zal op het eerste gezicht (en ook op het tweede) weinig reden tot vreugde zien. De werkloosheidsgraad bevindt zich op een recordniveau en een fragiele economische opleving kan op eender welk moment door een onverwachte gebeurtenis tot staan gebracht worden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 12 december 2013

37 redenen waarom de economische heropleving in de VS een leugen is

Als je een leugen lang genoeg herhaalt, gaat iedereen erin geloven zegt The Economic Collapse. Dit is ook het geval in de Verenigde Staten. The Economic Collapse verzamelde 37 feiten die er op wijzen dat de economische revival in de Verenigde Staten niet is wat het lijkt:

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: donderdag 12 december 2013

Sloveense banken hebben miljarden nodig

In totaal hebben de banken 4,76 miljard euro nodig, waarvan de drie grootste financiële instellingen van het land 3,1 miljard euro voor hun rekening nemen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 12 december 2013

Arabische oliesjeiks zetten petrodollars maar al te graag om in goud

Blijkbaar zijn we hier in het Westen de waarde van het goud compleet vergeten. Goud wordt hier beschouwd als een speculatief investeringsinstrument, goed om een stevige winst op te leveren wanneer de goudprijs toevallig een stijgende trend vertoont. Investeren voor de lange termijn in goud is hier ‘not done’.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 12 december 2013

Vanaf 2016 is het zover: als grote bank omvalt, moeten geldschieters als eerste bloeden

Aandeelhouders en schuldeisers van grote banken kunnen vanaf 2016 sneller worden aangesproken, als een bank in de problemen komt.

Europese banken die dreigen om te vallen moeten niet vanaf 2018, maar al in 2016 proberen eerst zichzelf te redden van de ondergang.

Onderhandelaars van het Europees Parlement en de Europese Raad hebben woensdagavond een akkoord gesloten over het versneld invoeren van nieuwe regels, die de belastingbetaler moeten ontzien bij een eventuele ontmanteling (bail in) van een bank.