Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 2486 tot 2490
Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: woensdag 1 maart 2017

Het gezwel van de bankiers

In “De toverkunst van de bankiers” heb je kunnen lezen hoe bankiers met een eenvoudig regeltje boekhouden banktegoeden voor leningen tevoorschijn toveren. Daar komt geen geld bij te pas. Het geld voor de banktegoeden bestaat niet eens. Dit uiterst winstgevende trucje zet de bankiers aan zoveel mogelijk leningen te verstrekken, maar er zit meer achter. Specifieke groei-impulsen maken het onmogelijk de groei van de banken te stoppen. Zelfs niet met regelgeving. En dat heeft enorme gevolgen voor onze samenleving.

De creatie van het echte geld

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 1 maart 2017

Rusland gaat nepnieuws aanpakken

Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft op haar eigen website een afdeling voor nepnieuws gemaakt. Op deze nieuwe pagina staan diverse voorbeelden van nieuwsberichten die volgens de Russische regering valse informatie bevatten over Rusland.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 1 maart 2017

Oostenrijk gaat 100-jaars obligaties uitgeven

Vorig jaar gaf Oostenrijk voor het eerst staatsobligaties met een looptijd van 70 jaar uit, maar nu wil de regering ook schuldpapier met een nog langere looptijd van 100 jaar op de markt brengen. Op die manier profiteert de regering optimaal van de extreem lage rente en de grote vraag naar ‘veilig’ schuldpapier. Het ministerie van Financiën van Oostenrijk kreeg dinsdag goedkeuring om obligaties met een looptijd van honderd jaar uit te geven.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 1 maart 2017

ECB test banken op veranderingen in rente

De Europese Centrale Bank (ECB) gaat de grootste banken van de eurozone doorlichten op hun kwetsbaarheid voor veranderingen in de rente. Dat werd deze avond bekendgemaakt.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 28 februari 2017

Robotisering: ‘Wat zeggen we vandaag tegen een 56-jarige die ontslagen wordt?’

In een interview met het magazine Knack zegt  de Nederlandse econoom Robert Went, die actief is bij de Wetenschappelijke Raad voor Regeringsbeleid (WRR), een adviesorgaan van de Nederlandse regering, dat de gevolgen van de robotisering al bij al nog zullen meevallen: “Je kunt niet alle banen behouden, maar automatisering creëert ook nieuw werk. Elke tendens veroorzaakt zijn tegentendens. Maar als je nog meer Trumps en brexits wilt, moet je vooral blijven roepen dat globalisering een natuurverschijnsel is, dat robots al onze banen gaan doen verdwijnen en dat alle banen flexibel moeten zijn.”