Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 24871 tot 24875
Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: dinsdag 12 november 2013

Duitsers willen referendum EU & €

Belangrijke beslissingen over de Europese Unie zouden in een referendum moeten worden voorgelegd aan de Duitse bevolking. Dat vinden de partijen die momenteel onderhandelen over een Duitse coalitie, blijkt uit een document dat persbureau Reuters heeft ingezien.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 12 november 2013

5 trends die de groei van de Amerikaanse economie beïnvloeden

Er vallen volgens Goldman Sachs economen een vijftal trends waar te nemen die van significante invloed zijn op de groei van de Amerikaanse economie.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 12 november 2013

Vergroening economie : geen keuze maar noodzaak

Premier Rutte dringt er op aan de Nederlandse economie te verduurzamen, naar een rapport van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR).  Het advies luidt geleerd “dat Nederland de focus moet verschuiven van macro-economische kwesties zoals staatsschuld en inflatie, naar het terugverdienmodel”.  Kort : we moeten ecologische uitdagingen zoals grondstoffenschaarste en biodiversiteitverlies aanpakken.  Economie en ecologie dus dichter bij mekaar brengen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 12 november 2013

Werkonderbreking bij personeel Antwerpse loketten

Het loketpersoneel van de Antwerpse districtshuizen en stadskantoren heeft vanochtend tijdelijk het werk neergelegd naar aanleiding van de ontevredenheid rond de uitgebreide openingsuren die schepen voor Loketten Liesbeth Homans (N-VA) binnenkort wil invoeren om de dienstverlening te verbeteren. De werkonderbreking was gepland tijdens een zoveelste overlegmoment van de vakbonden met de schepen, maar wordt op verschillende locaties mogelijk verlengd tot het einde van de werkdag.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 12 november 2013

Waar zijn de goedbetaalde Amerikaanse banen gebleven?

De banen machine in de VS lijkt weer sputterend op gang te komen. Maar dat betreffen vooral laagbetaalde banen. De middenklasse in de VS dreigt te verdwijnen.