EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
60
kliks
38
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 24871 tot 24875
Geplaatst op: vrijdag 27 december 2013

Positief zelfbeeld noodzakelijk om armoede-cyclus te doorbreken

Een verbeterd zelfbeeld kan het individu helpen om armoede-problemen te overstijgen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of British Columbia bij klanten van voedselhulp in de Amerikaanse staat New Jersey. Respondenten die werden herinnerd aan betere tijden, zoals gerealiseerde successen in het verleden, lieten volgens de onderzoekers een verbeterde hersenfunctie registreren en toonden ook een grotere bereidheid om hulp te zoeken bij gespecialiseerde diensten. Het verbeterde zelfbeeld blijkt volgens de onderzoekers te kunnen afrekenen met het armoede-stigma en psychologische barrières die het moeilijk maken om een problematische situatie achter zich te laten.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: vrijdag 27 december 2013

Catalonië wil onafhankelijkheid, maar heeft vooral... Spanje nodig

Josep LagoCatalonië wil onafhankelijkheid. Maar de allereerste handeling die het moet stellen eens het zo ver is, is het vormen van een alliantie met Spanje, denken de raadgevers van de Catalaanse president Artur Mas, die aankondigde snel een bindend referendum over onafhankelijkheid te willen organiseren. Dat zou in november 2014 plaatsvinden, gelijktijdig met de Schotse stemming over onafhankelijkheid van het Verenigd Koninkrijk.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: vrijdag 27 december 2013

2013 bracht verder herstel op aandelenmarkten

Beleggers liepen met name in de tweede jaarhelft vooruit op een verwachte opleving van de wereldeconomie. Daarnaast profiteerde de handel van maatregelen van centrale banken om de groei te stimuleren. In Amsterdam steeg de AEX tot het hoogste niveau sinds de escalatie van de financiële crisis in september 2008.

In de eerste maanden van het jaar speelde met name de eurocrisis de beurshandel nog parten. De AEX-index, die in januari rond de 350 punten stond, bereikte in juni het dieptepunt van het jaar, net boven de 330 punten.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: vrijdag 27 december 2013

Turkije verdubbelt goud import

Wie denkt dat de verkoop van goud zo goed als stilligt, is onjuist geïnformeerd. De prijsval bij goud heeft de grote spelers op de markt niet afgeschrikt, wel integendeel. Vooral de centrale banken stellen zich opnieuw actief op en kopen goud, soms zelfs in verrassende grote hoeveelheden.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: vrijdag 27 december 2013

Deze miljardairs zagen hun vermogen het hardst groeien in 2013

We schrijven wel vaker over hem: superbelegger en miljardair Warren Buffett. Vandaag passeert hij weer de revue en wel om het volgende. De beleggers wist namelijk zijn vermogen in het afgelopen jaar harder te laten groeien dan welke andere Amerikaanse miljardair dan ook. Dit blijkt uit berekeningen van het Amerikaanse Wealth-X, dat onderzoek doet op het gebied van rijkdom. Volgens het onderzoeksbureau zag Buffett zijn vermogen op één dag in 2013 zelfs met 37 miljoen toenemen.

Lees verder op beursplein6.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs