EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
37
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
33
kliks
25
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
19
kliks
Bron: BNR.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 24876 tot 24880 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: vrijdag 7 februari 2014

Duurzaam welzijn moet het nieuwe bruto binnenlandse product worden

Het bruto binnenlands product is een misleidend concept voor het evalueren van nationaal succes. Dat zeggen wetenschappers van de Australian National University (ANU). De onderzoekers stellen dat het bruto binnenlands product bij zijn introductie zeven decennia geleden weliswaar een relevante weerspiegeling vormde van vooruitgang, maar benadrukken dat de omstandigheden inmiddels gevoelig zijn geëvolueerd. Daarbij wordt aangevoerd dat het concept nagenoeg alleen marktactiveit weerspiegelt en geen rekening houdt met sociale kosten, ecologische impact en inkomensongelijkheid. Het concept moet volgens de onderzoekers dan ook worden vervangen door een alternatief dat gelinkt is aan de Sustainable Development Goals (SDG) van de Verenigde Naties.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: vrijdag 7 februari 2014

Duitse economie presteert ijzersterk... en niemand die het merkt

GermanyDe Europese Centrale Bank heeft beslist om zijn belangrijkste rentetarief vast te houden op 0,25 procent, ondanks de dalende inflatie. Daarmee blijft de rente op het laagste niveau sinds de vorming van de eurozone. De beslissing van de Europese Centrale Bank heeft volgens Matthew Klein, analist bij het persbureau Bloomberg, mogelijk te maken met signalen dat de Duitse economie veel beter presteert dan vorig jaar en mogelijk een economische groei kent die veel groter is dan in de officiële statistieken wordt vermeld. Er wordt daarbij verwezen naar de vaststelling dat het Statistische Bundesamt zijn cijfers meestal naderhand, soms enkele jaren later, naar boven dient bij te stellen.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: vrijdag 7 februari 2014

Brazilië: centrale bank stelt zich agressief op

Brazilië is één van de landen die behoort tot de ‘Fragile Five.’ En dat is een lijstje waar je als land liever niet in zou voorkomen. Het land kampt met een stevig tekort op de lopende rekening.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: vrijdag 7 februari 2014

Handelsoverschot Duitsland 2013 naar record

Het handelsoverschot van Duitsland is in 2013 naar het recordniveau gestegen van 198,9 miljard euro. Dat werd vrijdag gemeld door het Duitse federale bureau voor de statistiek op basis van voorlopige cijfers.

Lees verder op telegraaf.nl
Geplaatst op: vrijdag 7 februari 2014

Hoeveel junior goudmijnen gaan dit overleven?

De sterke stijging van de goudprijs begin dit jaar heeft de goudmijnsector weer hoop gegeven. Maar sinds kort consolideert de goudprijs rond $ 1.250 met enkele kleine uitschieters naar boven en beneden. Tot op heden hebben de meeste goudmijnen de slachting in de sector overleefd, maar dit gaat niet blijven duren, zegt Michael Kosowan van Sprott Global Resource Investments.

Lees verder op Beurs.com
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs