Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 24896 tot 24900
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 11 november 2013

Ondertussen in Griekenland

Griekenland is naar verluidt op de goede weg. Het land zou een sterke verbetering hebben doorgemaakt en internationale investeerders zouden in de rij staan. Zou het..?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 11 november 2013

Stijgende lonen in China een natuurlijke evolutie

China heeft te maken met het fenomeen van stijgende lonen. Een natuurlijke evolutie, passend in een omgeving waarbij de overheid de exportgedreven groei wil vervangen door consumentgedreven groei.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 11 november 2013

Nederland controle-staat

We zijn nog zo beleefd en ook realistisch om dit stuk niet als titel te geven “Nederland politie-staat”, maar voor een liberaal (in de zin van “vrijheidslievend”), vooruitstrevend land dat toch altijd tolerant is geweest, zijn volgende voorbeelden van onmenselijkheden begaan door de overheid…het Engelse woord atrocities dekt het nog het best, wat wil zeggen : dat wat misstanden, wantoestanden, walging en afgrijzen oproept.

Leest u verder en huiver…

Bron: hol.es
Geplaatst: maandag 11 november 2013

Van wie is de Nederlandse bank en hoe machtig zijn die

In 1998 is er een nieuwe bankwet gekomen, als vervanging en aanvulling op de wet uit 1948 die handelde over de nationalisatie van DNB. [1] De vroegere eigenaren, waaronder het Koninklijk huis, dat in Willem I de oprichter van DNB kende, kregen als vervanging van haar bezit twee keer de nominale waarde uitgekeerd. [2]

Dit was de officiële tekst over de nieuwe eigenaren die ik van DNB kreeg toegestuurd: “De private aandeelhouders kregen voor hun aandelen bewijzen van inschrijving in het Grootboek der Nationale Schuld. De juridische vorm van de NV waarborgt een zekere – voor een goede taakuitvoering wenselijke – onafhankelijkheid van DNB tov de centrale overheid (in het bijzonder het Ministerie van Financiën).”

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 11 november 2013

Rabobank verwikkeld in 100 rechtszaken

Rabobank hangt een stroom aan rechtszaken boven het hoofd wegens de Liborfraude. Dat meldde de Nederlandse zender RTL Z maandag. De Nederlandse bank is volgens de televisiezender verwikkeld in zaken met minstens 100 verschillende partijen. Dat blijkt uit documenten van Amerikaanse rechtbanken, die RTL Z heeft ingezien.