Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 2491 tot 2495
Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 5 februari 2017

Banken willen algemene lijst met alle fraudeurs

De Belgische banken zijn naar de regering gestapt met de vraag om samen een register te mogen oprichten met alle namen van fraudeurs die al zijn betrapt. Dat bevestigt de bankenkoepel Febelfin in De Tijd.

Bron: Express.be
Geplaatst: zondag 5 februari 2017

Terug van weggeweest… de Griekse crisis

Tweederde van de maatregelen die Griekenland moest doorvoeren en die recht geven op de volgende tranche van de financiële noodhulp zijn niet geïmplementeerd. Dat gaven de Grieken vorige week zelf toe tijdens gesprekken met hun crediteuren. Net als in de zomer van 2015 leidt dat opnieuw tot onrust op de financiële markten, waar een negatieve verrassing in de maak lijkt. Dinsdag klom de  rente op Grieks staatspapier dat in juli moet worden terugbetaald tot 11%, exact het dubbele van wat een week eerder nog werd betaald (5,5%).

Bron: Express.be
Geplaatst: zondag 5 februari 2017

In deze 13 steden is het vastgoed meest overgewaardeerd

Londen en Vancouver zijn de steden waar onder impuls van de lagerentepolitiek van de centrale banken een vastgoedbubbel is gecreëerd die voor de grootste problemen dreigt te gaan zorgen.

Dat is de conclusie van een studie van de Zwitserse bank UBS. Net als in beide voormelde steden is de prijs van vastgoed ook in Stockholm, Sydney, München en Hong Kong de voorbije 5 jaar met gemiddeld meer dan 50% gestegen. Elders beperkt die stijging zich tot gemiddeld 15%.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 5 februari 2017

Europese Unie basht Trump

De Europese Unie is bezig de relaties met Donald Trump op te blazen. Net als in de handelsoorlog met Rusland, zullen Europese politici achteraf traantjes huilen en hun handen in onschuld wassen.

Donald Tusk, de leider van de Europese Raad, trok hard van leer tegen Donald Trump. In een brief stelt hij Trump op gelijke voet met Rusland, China en de radicale islam.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 5 februari 2017

Dit is het moment om ‘Bullish’ te worden over commodities

De commodities hebben het de afgelopen jaren niet bepaald gemakkelijk gehad. Zo moest de Bloomberg Commodity Index vijf jaar op rij waarde inleveren. Maar, afgelopen jaar kwam er een einde aan de neerwaartse trend bij de commodities. In 2016 wist de Bloomberg Commodity Index met meer dan 11% in waarde te stijgen.