Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 24901 tot 24905
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 11 november 2013

Fed staat met de rug tegen de muur

De Fed heeft zijn hand overspeeld. Zoveel is inmiddels een ieder wel duidelijk. Hoe komt de centrale bank ooit nog uit het quantitative easing programma?

Het grootste experiment uit de geschiedenis van de monetaire politiek. Zo wordt het quantitative easing (QE) programma van de Amerikaanse centrale bank regelmatig omschreven. Eerlijk is eerlijk, een dergelijke ingreep hebben we alleszins in de recente geschiedenis nog niet gezien.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 11 november 2013

Beleggers even enthousiast over aandelen als in 2000

Beleggers zijn dit jaar bijna even enthousiast over aandelen als in 2000. Dit jaar hebben beleggers gezamenlijk netto $277 miljard naar de aandelenmarkt gebracht, tegenover een netto uitstroom van $90 miljard in 2012. Als beleggers in november en december half zoveel aandelen kopen als in de maand oktober wordt het record van $324 miljard uit 2000 verbroken.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 11 november 2013

QE2 hielp vooral niet-Amerikaanse banken

De tweede ronde van het stimuleringsprogramma van de Federal Reserve kwam vooral ten goede aan niet-Amerikaanse banken, zo blijkt uit onderzoek van Zero Hedge. Ongeveer 90% van de ruim €600 miljard die de Amerikaanse centrale bank toen beschikbaar stelde werd gebruikt om schuldpapier weg te halen buiten de VS.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 11 november 2013

Brussel wil onderzoek Duitse economie

Volgens verantwoordelijk Europees Commissaris Olli Rehn buigt de Europese Commissie zich deze week over de kwestie. Rehn plaatst in zijn jongste blog kanttekeningen bij de economische sterkte van Duitsland.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 11 november 2013

'Portugese werknemers A2 nog steeds uitgebuit'

Een groep van zeventig Portugezen die werken aan de A2-tunnel in Maastricht wordt nog altijd uitgebuit.