Nieuws / Artikelen met het woord

58123 artikelen gevonden. Artikel 24901 tot 24905
Bron: hol.es
Geplaatst: zondag 8 december 2013

Bitcoin: hype of revolutionair nieuw geld?

In 2008 verscheen een artikel op een obscuur forum van een man met de naam Satoshi Nakamoto. In het artikel beschreef hij het ontwerp van een nieuwe digitale muntsoort, die hij ‘bitcoin’ noemde. Onafhankelijk van alle banken en overheden, en beveiligd met geavanceerde cryptografie om zeker te weten dat het een ‘veilig’ betalingsmiddel is, was de eerste cybervaluta geboren uit een obscuur wetenschappelijk artikel van bedenkelijke herkomst. Satoshi Nakamoto was nergens te vinden en hoewel hij zei Japans te zijn, kwam zijn emailadres van een Duitse server; een pseudoniem?

Het lijkt echter onwaarschijnlijk dat het hele bitcoin-protocol is bedacht en opgezet door één persoon. Aannemelijker is dat een anonieme groepering alles heeft bedacht en gemaakt.

Bron: Express.be
Geplaatst: zondag 8 december 2013

'Globale eenmalige supertaks komt er'

De “Dagobert Ducks van de wereld” moeten hoger belast worden, stelt miljardair Bill Gross van Pacific Investment Management (PIMCO) in één van zijn beleggingscommentaren. Volgens de Wall Street Journal zitten overheden zo diep in de schulden dat ze innovatieve oplossingen beginnen te overwegen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 8 december 2013

Nieuwe tegenslag voor bitcoins, munt crasht

Bitcoins kregen vandaag, opnieuw, een zware tegenslag te verwerken. Eén die niet zonder gevolgen voor de koers van de cryptovaluta bleef. Bitcoins knalden meer dan 25 procent onderuit.

Saai kunnen bitcoins niet genoemd worden. De cryptovaluta maakt vrijwel dagelijks ongekend wilde bewegingen, afhankelijk van het nieuws du jour. Welnu, het nieuws vandaag was niet bijster gunstig. Baidu, China’s grootste zoekmachine, maakte bekend niet langer bitcoins als betaalmiddel te zullen accepteren, na juist op 14 oktober nog wereldkundig te hebben gemaakt dat het bedrijf dat wél deed.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 8 december 2013

Indiase rupee dreigt opnieuw onder druk te komen te staan

Het is stil geworden rond de Indiase rupee, één van de valuta’s die op de valutamarkten rake klappen kreeg in reactie op het tapering verhaal. Dat verhaal ziet er kort samengevat als volgt uit: de Fed wacht op een kans om te beginnen met tapering maar de Emerging Markets zitten daar niet bepaald op te wachten.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zaterdag 7 december 2013

De stijging en daling van de goudkoers

In een ingezonden stuk op Marketupdate schrijft '24karaat' dat de daling van de goudprijs geen trendbreuk is, maar het gevolg van een minder stimulerend monetair beleid van centrale banken. Steeds meer geld hoopt zich op als overtollige reserve bij centrale banken en bereikt de reele economie niet. Daardoor is de angst voor inflatie verdwenen, maar is het schuldenprobleem niet verholpen.