Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 24906 tot 24910
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 22 november 2013

MINT landen het nieuwe hot item

De term BRIC landen is aardig ingeburgerd geraakt. Hoog tijd voor een nieuw concept. En dat zijn de MINT landen geworden. Frontier Markets met fraaie groeikansen.

De voormalige Goldman Sachs economist Jim O’Neill is diegene die de term BRIC’s bedacht om de groeimarkten Brazilië, Rusland, India en China te overkoepelen. O’Neill is aan een nieuwe fase van zijn carrière begonnen en bruist opnieuw van de ideeën.

Hij heeft zijn aandacht van de Emerging Markets verlegd naar een aantal Frontier Markets. Simpel samengevat zijn dat landen wiens economie minder groot en minder ontwikkeld is dan die van de BRIC’s. Na enig brainstormen heeft hij weer een nieuw letterwoord bedacht.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 22 november 2013

Dow Jones sluit voor het eerst boven 16.000 punten

De Dow Jones is voor het eerst in de geschiedenis boven de 16.000 punten gesloten. De Amerikaanse beursindex steeg met ruim 109 punten tot een eindstand van 16.009,99. Eerder deze week bereikte de Dow Jones ook al de magische grens van 16.000, maar toen verdampte de winst dezelfde dag nog.

Bron: The SilverMountain
Geplaatst: vrijdag 22 november 2013
Bron: blikopnieuws.nl
Geplaatst: vrijdag 22 november 2013

Koopwoningen 4 procent goedkoper

Bestaande koopwoningen waren in oktober 4 procent goedkoper dan in oktober 2012. De prijsdaling ten opzichte van een jaar eerder is een fractie kleiner dan in de voorgaande maand, toen bestaande koopwoningen 4,1 procent goedkoper waren. De index van het CBS en het Kadaster geeft de prijsontwikkeling weer van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland.

Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: vrijdag 22 november 2013

Er is zelfs geen politie als de bitcoinbank wordt beroofd.

Als de bitcoinmanie uiteindelijk een miljardenoplichterij blijkt te zijn en de bezitters zich massaal bij Antoinette Hertsenberg melden, is er geen JP Morgan Chase waar 13,2 miljard dollar (9,7 miljard euro) kan worden teruggehaald, geen Sipko Schat die de laan kan worden uitgestuurd of een Bernard Madoff die voor 150 jaar achter de tralies verdwijnt.

De enige dader is dan het worldwideweb. Zelfs de bedenker van de bitcoin blijkt onbekend te zijn, hetgeen al doet vermoeden dat de virtuele munt het schimmigste betaalmiddel in de geschiedenis is.