EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
56
kliks
32
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 24916 tot 24920
Geplaatst op: vrijdag 27 december 2013

Japanse Nikkei neemt horde 16.000 punten grens

De Japanse Nikkei 225 index heeft zich op de valreep stevig genesteld boven de psychologisch belangrijke grens van de 16.000 punten. Marktvorsers zien nog veel opwaarts potentieel.

De Japanse Nikkei 225 index heeft zich op de valreep stevig genesteld boven de psychologisch belangrijke grens van de 16.000 punten. Marktvorsers zien nog veel opwaarts potentieel.

De beurs van Tokio kreeg eerder dit jaar nog een ongenadig pak slaag te verwerken in de periode tussen eind mei en half juni. De benchmark Nikkei 225 Index verloor op die korte tijdspanne maar liefst 20 procent. De volatiliteit op de Japanse beurs vloog op dat moment door het plafond.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: vrijdag 27 december 2013

Column Kees de Kort | Kerst en economie rijmen niet

De macrocijfers uit de VS zien er met 4,1 procent groei goed uit. BNR's Kees de Kort: "Die cijfers waren echt mooi. Zo'n groei hebben we heel lang niet gezien. Maar als we gewoon eens kijken wat de afgelopen dagen aan microcijfers bekend is geworden, snap ik niet waar die 4,1 procent vandaag komt."

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: vrijdag 27 december 2013

Euro naar hoogste punt sinds 2011

De waarde van de euro klom vrijdag aan het begin van de middag tot 1,3893 dollar. Dat is de hoogste stand sinds begin november 2011. Tijdens de kerstdagen schommelde de Europese munt nog rond 1,37 dollar.

Het Amerikaanse stelsel van centrale banken, de Federal Reserve (Fed), kondigde vorige week aan vanaf januari een voorzichtig begin te maken met de afbouw van de stimuleringsmaatregelen voor de Amerikaanse economie.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: vrijdag 27 december 2013

Goudprijs kan profiteren van flaters Bernanke

De goudprijs heeft weliswaar een ware aderlating ondergaan, maar af en toe mogen de goud bulls toch een bescheiden succesje vieren. Waarschijnlijk had niemand gedacht dat Ben Bernanke hen zo’n succesje zou gunnen en toch is dit wel degelijk het geval.

Mike O’Rourke, handelaar bij JonesTrading, zag de Fed voorzitter stevig de fout ingaan. Hij heeft de geloofwaardigheid van de politiek van de Amerikaanse centrale bank volledig ondermijnd door terug te schrikken voor de reactie van de financiële markten. Om een lang verhaal kort te maken: zal de Fed nu echt resoluut gaan taperen of niet?

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: vrijdag 27 december 2013

Japan bewijst dat er wel degelijk een verband is tussen de geldhoeveelheid en inflatie

Het is niet alleen een economische theorie dat de geldhoeveelheid en de prijzen sterk met elkaar zijn verbonden. Ook de historie wijst erop. De Grote Prijsrevolutie in de Middeleeuwen kwam niet zomaar uit de lucht vallen, maar had alles te maken met het leegroven van Midden- en Zuid-Amerika door de Spanjaarden, zoals ik uitvoerig onderbouw en omschrijf in mijn boek ‘Geldmoord: hoe centrale banken ons geld vernietigen’.

Lees verder op Beurs.com

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs