Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 24926 tot 24930
Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 21 november 2013

Rotterdam koopt heimelijk schuld minima af

Het AD schrijft dat de deal bewust werd stilgehouden uit angst voor de reacties van het publiek.

De gemeente betaalde de 1 miljoen euro om te voorkomen dat duizenden uitkeringsgerechtigden als wanbetaler zouden worden geregistreerd bij het College voor Zorgverzekeringen (CVZ). De gemeenteraad is hierover niet ingelicht.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 21 november 2013

Arbeid versus kapitaal : de opkomst van het precariaat

Precariaat is een sociaal-economisch begrip en een samentrekking van de woorden precair (onstabiel, voorwaardelijk) en proletariaat (de arbeidersklasse).  Het is de Britse professor Economie Guy Standing die dit begrip tot leven riep.  Onzekerheid is er ongetwijfeld bij honderden miljoenen arbeiders, maar ook bij de armen en de middenklasse.  Het betekent leven met lage inkomens, korte loopbanen, weinig sociale zekerheid en het ontbreken van een politieke stem.  “Naast een dreiging van toenemende armoede (zoals bij de Mini-Jobs in Duitsland) is het precariaat bovendien vatbaar voor populisme en extremisme en vormt het zo tevens een democratisch gevaar.

Die precaire klasse breidde de laatste jaren uit en werd diverser, aldus Standing. In Japan schat hij de bevolkingsgroep op meer dan 20 miljoen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 21 november 2013

Een op drie Nederlanders heeft geen financiële buffer

Een op de drie Nederlanders heeft geen geld opzij gezet voor onvoorziene uitgaven, zoals het stukgaan van een wasmachine of auto.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 21 november 2013

8 zaken die u moet weten over de Bitcoin

Bitcoin is een online financieel netwerk dat mensen in staat stelt elkaar te betalen. Qua praktisch gebruik is het vergelijkbaar met conventionele betalingsmethodes zoals kredietkaarten of PayPal, maar Bitcoin is revolutionair in twee cruciale opzichten:

Omdat de totale hoeveelheid Bitcoins beperkt is en niemand er zomaar uit het niets kan bijmaken (waar ze dan vandaan komen, leest u straks), wordt de waarde van één coin volledig bepaald door de markt. Een snelle kijk op de evolutie van de waarde van een Bitcoin in termen van dollars of euro’s zegt dan genoeg: tussen begin 2011 en nu steeg de waarde van 0,30 dollar per coin tot ruim 600 dollar per coin.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 21 november 2013

ECB bereidt laatste kunstje voor: de negatieve rente op deposito's komt er aan!

De Europese Centrale Bank gaat banken die hun overtollige cash bij de ECB parkeren met een negatieve rente van 0,1% beboeten. Wie 100 euro bij de bank plaatst, krijgt dan nog 99,9 euro terug. Dat melden anonieme bronnen dichtbij de ECB aan het persagentschap Bloomberg. De bronnen vragen om geheimhouding omdat het debat omtrent de maatregel niet openbaar wordt gevoerd.