Nieuws / Artikelen met het woord

58155 artikelen gevonden. Artikel 24936 tot 24940
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 8 december 2013

Indiase rupee dreigt opnieuw onder druk te komen te staan

Het is stil geworden rond de Indiase rupee, één van de valuta’s die op de valutamarkten rake klappen kreeg in reactie op het tapering verhaal. Dat verhaal ziet er kort samengevat als volgt uit: de Fed wacht op een kans om te beginnen met tapering maar de Emerging Markets zitten daar niet bepaald op te wachten.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zaterdag 7 december 2013

De stijging en daling van de goudkoers

In een ingezonden stuk op Marketupdate schrijft '24karaat' dat de daling van de goudprijs geen trendbreuk is, maar het gevolg van een minder stimulerend monetair beleid van centrale banken. Steeds meer geld hoopt zich op als overtollige reserve bij centrale banken en bereikt de reele economie niet. Daardoor is de angst voor inflatie verdwenen, maar is het schuldenprobleem niet verholpen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 7 december 2013

Gemiddelde Amerikaan gelooft niet in herstel economie

De economie van de VS lijkt behoorlijk aan te trekken. Dat is uiteraard goed nieuws voor de gemiddelde Amerikaan. Maar wat blijkt: Main Street gelooft niet in het huidige herstel.

De crisis die in 2008 uitbrak heeft tamelijk diepe wonden geslagen in de psyche van de gemiddelde Amerikaan. Dat blijkt wel uit een onderzoek dat CNN vorige week verrichtte blijkt dat afgerond 40 procent van alle ondervraagde Amerikanen van mening is dat de Amerikaanse economie verslechtert. Slechts 24 procent is van mening dat de economie wel aantrekt. En dat is toch opvallend aangezien de meeste cijfers duiden op een wel degelijk aantrekkende economie.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 7 december 2013

Nobelprijswinnaar vreest voor nieuwe recessie

Een nieuwe wereldwijde recessie in 2014 ligt nog altijd op de loer, vooral omdat overheden er niet in slagen om de torenhoge staatsschulden terug te dringen. 

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 7 december 2013

Het slimme geld stort zich en masse op Spaanse huizenmarkt

De Spaanse huizenmarkt is sinds haar piek met circa 40 procent teruggevallen. Het slimme geld stort zich nu en masse op de casa en vecht elkaar daarbij bijkans de tent uit.

De Spaanse huizenmarkt is er eentje van hoge toppen en diepe dalen. Gedreven door goedkoop geld dankzij de invoering van de euro schoten de huizenprijzen de lucht in en verdubbelden in waarde in een luttel aantal jaren. Goed nieuws zo op het eerste gezicht voor de vele Spanjaarden met een eigen huis: maar liefst 83 procent van alle huizen in Spanje betreft een koopwoning. De crisis gooide roet in het eten. Vanaf 2007/2008 was het vastgoedfeestje ten einde en daalden de huizenprijzen met meer dan 40 procent. Hieronder kunt u zien hoe een huizenmarkt zeepbel eruit ziet.