Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 24936 tot 24940
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 20 november 2013

Melt-up scenario 2014 krijgt vorm

Het scenario van een melt-up in 2014 krijgt steeds meer vorm. Net zoals de markten te hard van stapel liepen in 2008, wint het huidige scenario ook steeds meer aan momentum zegt Financial Sense.

Bron: beursplein6.nl
Geplaatst: woensdag 20 november 2013

Huidige beurssituatie: één grote bubbel

Wat de bearishe belegger Marc Faber betreft is de financiële sector één grote bubbel. Dit zegt hij dinsdag tegenover CNBC. ‘Ik zie een bubbel in alles wat aan de financiële sector gerelateerd is. We hebben een bubbel in obligaties, we hebben een bubbel in lage-kwaliteitsobligaties, maar we hebben ook een bubbel in aandelen uit de financiële sector.’

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 20 november 2013

Hierdoor importeert China minder vanuit Europa

De groei in de Eurozone viel afgelopen kwartaal toch weer terug. De reden daarvoor zullen we ver over de grens moeten zoeken: in China.

De vertraging van de Europese economie in de afgelopen maand heeft één belangrijke reden. De belangrijkste Europese industriële landen werden met een tragere groei geconfronteerd als gevolg van een terugval in de export naar sommige groeimarkten. Dat vraagt om een uitleg.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 20 november 2013

Column Kees de Kort | Dijsselbloem: populist of incompetent?

'Vox populi-ondersteuning van het Rabo-bashen'. Anders kan BNR's economiecommentator Kees de Kort de opmerkingen van minister Jerooen Dijsselbloem aan het adres van de Rabobank niet omschrijven.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 20 november 2013

Spanje snelt Duitsland ter hulp: 'Hoe meer Duitse export, hoe beter'

De Spaanse minister van Economie, Luis de Guindos, hoopt dat Duitsland zijn huidige exportritme aanhoudt ‘omdat Spanje van de Duitse export profiteert.’ Op een persconferentie voor buitenlandse journalisten legde De Guindos uit dat zijn land er alle belang bij heeft dat de Duitse uitvoer blijft groeien, omdat veel van de Spaanse export goederen betreft die door Duitse bedrijven worden geïmporteerd om ze in producten te verwerken die daarna worden geëxporteerd. Het zou gaan om 5% van de totale export. Nog volgens De Guindos gaat een tiende van de Spaanse export naar Duitsland, waarvan de helft in halffabrikaten.

De uitspraken zijn een klap in het gezicht van de EU-officials die vorige week besloten een onderzoek in te stellen naar het Duitse handelsoverschot., dat nu groter is dan het Chinese en volgens Brussel de andere EU-landen in gevaar brengt.