Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 24956 tot 24960
Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: woensdag 20 november 2013

ECB overweegt negatieve depositorente in te voeren

De euro is vanmiddag een cent gedaald tot $1,3460 op een bericht van Bloomberg. Het persbureau meldde uit anonieme bron te hebben vernomen dat de ECB toch overweegt een negatieve rente in te voeren. Nu krijgen banken niets als ze ’overnight’ geld stallen in Frankfurt. Het zou nu de bedoeling zijn om 0,1% rente te gaan vragen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 20 november 2013

Amerikaanse banken nemen voorzorgen tegen default van de VS

Uit interviews met top bankiers in de Verenigde Staten blijkt dat de grootste banken in de VS al jaren maatregelen en voorzorgen nemen voor het geval de Amerikaanse overheid zijn schulden niet meer kan terugbetalen, de zogenaamde default. Vorige maand was het weer zover en namen de banken verschillende voorzorgen.

JP Morgan alleen al betaalde de laatste jaren $ 100 miljoen aan allerhande noodplanningen, aldus Reuters...

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 20 november 2013

Zweden heeft meest innovatieve economie van Europese Unie uitgebouwd

Zweden is de meest innovatieve economie van de Europese Unie. Dat is de conclusie van een rapport van de Europese Commissie. Opgemerkt wordt dat Zweden er het beste in slaagt om met zijn investeringen in innovaties nieuwe commerciële mogelijkheden te creëren, gevolgd door Duitsland, Ierland en Luxemburg. Er wordt daarbij opgemerkt dat een aantal van de meest innovatieve en internationaal succesvolle bedrijven, zoals Ikea of Spotify, is Zweden werden geboren. Daarentegen blijken Bulgarije, Litouwen en Letland grote problemen te hebben met innovatie. Het rapport merkt nog op dat innovatie leidt tot de creatie van kwalitatieve banen en ten goede komt aan de Europese concurrentiekracht.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 20 november 2013

Werkloosheidscijfers VS gemanipuleerd!

De Amerikaanse werkloosheidscijfers zijn misschien wel de belangrijkste cijfers voor de financiële markten. Nu schijnt ermee gerommeld te zijn.

Eén keer per maand houden de financiële markten even de adem in, en wel op elke eerste vrijdag van de maand. Dé graadmeter voor hoe de economie ervoor staat wordt dan bekend gemaakt: het non-farm payroll report. Daar hangt nogal wat vanaf. Maar dan moeten ze uiteraard wel kloppen, ja zelfs boven alle twijfel verheven zijn. En laat het daar nu net aan schorten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 20 november 2013

Staat China voor een harde landing?

Volgens MarketWatch hangt de stijgende vastgoedbubbel in China in grote mate af van financiering via het schaduw bankieren. Een carry trade tussen de Amerikaanse dollar en de Chinese Yuan is in grote mate afhankelijk van de lage rentevoeten in de Verenigde Staten. Als deze plots begint te stijgen, is het game over in China.