Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 24986 tot 24990
Bron: safetyanalyse.nl
Geplaatst: dinsdag 19 november 2013

Als reactor 4 in Fukushima instort, wordt leven op aarde weggeveegd

Het komt uit de mond van de Japanse diplomaat Akio Matsumura: de nucleaire ramp in Fukushima, de kerncentrale die door de aardbeving en tsunami van maart vorig jaar zwaar werd getroffen, kan uitmonden in een nog grotere ramp die alle leven op onze planeet zou wegvegen. Amerikaanse specialisten delen zijn bezorgdheid.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 19 november 2013

Andreas Antonopoulos geeft college over Bitcoins

Wilt u meer weten over Bitcoins en wat virtuele valuta kunnen betekenen voor onze maatschappij? Dat kunnen we u de volgende video van Andreas Antonopoulos absoluut aanraden!

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 19 november 2013

Abenomics bewijst: QE werkt NIET

Zerohedge is er terecht trots op dat ze correct de gevolgen van Abenomics konden inschatten een jaar geleden. De massale verhoging van de monetaire basis deed de Japanse munt crashen en de aandelenmarkt omhoogschieten. Tot zover het succes.

Maar 1 jaar na de lancering van het programma wordt steeds duidelijker dat hetniet werkt, net zoals QE door de Federal Reserve niet werkt.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 19 november 2013

Wat is “crony capitalism”?

Cronyism kan best vertaald worden als “vriendjespolitiek”, in deze dus een kapitalisme dat de vrienden bevoordeelt.  Volgens assistent-professor Economie Robert Batemarco leven we, zelfs zonder het te beseffen, al heel lang onder deze aberratie van het kapitalisme; zozeer zelfs dat hij er een 6 weken cursus over geeft onder auspiciën van de Mises Academy (“Advancing the scolarship of liberty and the tradicion of the Austrian School”).  Gedurende het grootste deel van de Amerikaanse geschiedenis zelfs is crony capitalism in een strijd gewikkeld met het vrije-markt-kapitalisme voor het hart en de ziel van de Amerikaanse economie.

En de laatste 50 jaar…is het crony capitalism aan de winnende hand…

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 19 november 2013

'De vrome islamitische oliestaten hebben hun hele bevolking gecorrumpeerd, feitelijk steekt niemand er een poot uit&

Fabrice CoffriniVolgens een rapport van Amnesty International, leven en werken de migranten die Qatar helpen het WK Voetbal in 2022 voor te bereiden in abominabele omstandigheden. Hun situatie herinnert aan de slavernij in het Oude Rome en wordt zonder meer getolereerd door de geldhongerige FIFA-wereldvoetbalbond. Alleen al tussen 4 juni en 8 augustus zijn er 44 bouwvakkers uit Nepal op het werk gestorven, zo wist The Guardian te melden op gezag van de ambassade van dat land. Uit Nepal alléén.