Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 24996 tot 25000
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 19 november 2013

Global Uprisings : revolutie in Amsterdam!

Vertegenwoordigers van sociale protestbewegingen uit de hele wereld en wetenschappers die een en ander duiden kwamen samen in Amsterdam voor de driedaagse conferentie “Global Uprisings“.

Niet altijd haalt het de grote media maar de burger, de man-en-vrouw-in-de-straat heeft er soms écht genoeg van en laat dat ook blijken.  Het is (nog) geen groots, gecoördineerd verband of verbond dat het ganse Westen omvat maar vooralsnog uit het zich verspreid, in kleine getallen; nog geen eengemaakte Vuist maar allemaal samen genomen toch steeds minder makkelijk te negeren.  We zien het in zovele landen in de vorm van demonstraties, stakingen, bezettingen, oproer, rellen en rebellie allerhande.  Van de Arabische Lente tot op pleinen in Zuid-Europa, van de globale Occupy beweging tot plaatselijke onlusten in Turkije en Brazilië.  “Het volk”, vooralsnog niet echt verenigd, staat steeds vaker op tegen machtsmisbruik, sociale afbraak, onrechtvaardigheid en wanbeleid, van overheden, regimes, centrale banken en bedrijven.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 19 november 2013

Topeconoom: Monetair beleid zal geen jobs creëren

Monetair beleid zal geen economische groei teweegbrengen. Dat heeft hoofdeconoom Peter Praet (foto) van de Europese Centrale Bank (ECB) gezegd op de tweede dag van de Euro Finance Week in Frankfurt. De Belg roept de overheden van de eurozone op om verdere noodzakelijke maatregelen te nemen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 19 november 2013

Staking legt metroverkeer Lissabon opnieuw stil

Dinsdag heeft een nieuwe staking in Lissabon ervoor gezorgd dat het metronetwerk van de Portugese stad volledig lam lag, zegt een vakbondsman. Eind oktober nog heeft een staking het openbaar vervoer ontregeld in Lissabon.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 19 november 2013

Armoede in Europa neemt alsmaar toe: ook één op vier Belgen komt moeilijk rond

25% van de Belgen heeft onvoldoende geld om een waardig bestaan te leiden en 23% houdt geen geld meer over na betaling van de maandelijkse facturen. Dat blijkt uit het European Consumer Payment Report 2013 van Intrum Justitia. Het onderzoeksrapport legt over heel Europa verontrustende signalen bloot. In de nasleep van de eurocrisis worstelt nog een groot deel van de Europeanen met zijn persoonlijke financieën.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 19 november 2013

S&P 500 75% overgewaardeerd

De strijd tussen de bulls & bears is verre van gestreden, al trekt Wall Street vooralsnog zijn eigen plan. Een extreem bearish call trok onze aandacht.

U weet hoe het werkt: diegene die de meest extreme ‘call’ doet, krijgt ook de meeste aandacht in de media. En daar is het natuurlijk gewoon vaak om te doen: media exposure. Vandaag kwam wel een érg bearish call voorbij: de S&P 500 zou maar liefst 75 procent overgewaardeerd zijn.