Nieuws / Artikelen met het woord

58133 artikelen gevonden. Artikel 25001 tot 25005
Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 4 december 2013

Nederlandse verzekeraar Achmea schrapt 4.000 banen

Achmea, de grootste verzekeringsgroep in Nederland schrapt de komende drie jaar ongeveer 4.000 banen. Dat heeft het concern vandaag bekendgemaakt. Achmea heeft in totaal 19.000 mensen in dienst, waarvan ongeveer 17.000 in Nederland.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 4 december 2013

'Achmea schrapt opnieuw duizenden banen'

Dat meldt de EenVandaag woensdagochtend op basis van een interview met bestuursvoorzitter Willem van Duin. De 19.000 werknemers worden rond 10.00 uur over de reorganisatie geïnformeerd.

Na het schrappen van 2.500 banen zei Van Duin in februari al dat er verder moest worden gesneden in de kosten. Hij sloot daarbij niet uit dat opnieuw banen zouden moeten verdwijnen.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: woensdag 4 december 2013

Brussel legt banken miljardenboete op

De Europese Commissie komt morgen met een reeks zware boetes voor banken wegens kartelvorming om een tweetal belangrijke parameters voor de rente te manipuleren. Het gaat om de Euribor, het interbancaire tarief voor leningen in euro’s, en de yen/ Libor- renteverhouding.

Bron: hol.es
Geplaatst: woensdag 4 december 2013

Mijn eerste bitcoin

Na negen dagen heb ik nu een hele bitcoin bij elkaar gesprokkeld. En op het moment dat ik dit schrijf daarmee al € 138 winst gemaakt. Op dit moment, want de koers vliegt soms als een wilde vogel op en neer. Al een half jaar geleden had ik eigenlijk al bitcoins willen kopen.

De bitcoin is een uitvinding van de mysterieuze Satoshi Nakamoto en bestaat sinds 2009. Een groot peer-to-peer netwerk houdt alles bij, zodat er is geen centrale bank is die de touwtjes in handen heeft. Bedragen vliegen tussen computers en smartphones heen en weer, waar ze bewaard worden in portemonnees in de vorm van bestandjes die je niet moet verliezen, want dan ben je alles kwijt. Zo’n wallet installeer je op je computer of smartphone door hem van bijvoorbeeld MultiBit te downloaden en je krijgt dan, net als bij e-mail, een eigen adres dat als rekeningnummer functioneert. Voor het kopen van bitcoins ga ik naar de duidelijke website Bitonic waar je ook met iDEAL kan betalen, maar je kunt natuurlijk ook naar Mt.Gox gaan waar je eerst geld op een rekening moet zetten. Uiteraard kan je bij dit soort wisselkantoren ook je bitcoins weer kwijt. Maar dat wil ik voorlopig niet, want de koers stijgt nog steeds en is eergisteren de magische grens van US$ 1.000 gepasseerd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 3 december 2013

Ultieme Bitcoin confrontatie: Peter Schiff versus Erik Voorhees

Peter Schiff had Erik Voorhees te gast in zijn radioprogramma. Voorhees is een vooraanstaande ondernemer in de Bitcoin gemeenschap en bekend van onder meer BitInstant.

Net zoals Peter Schiff is Voorhees ook een econoom en libertair, waardoor ze beiden een afkeer van het huidige monetaire systeem is.

Toch verschillen beide personen substantieel van visie op Bitcoin. Schiff wilde daarom meer weten over Bitcoin van Voorhees en waarom de Bitcoin gemeenschap denkt dat de virtuele munt vergelijkbaar is met goud.